Eмисия новини
от 20.00 часа
Salla e re e e pasqyrave në Muzeun e Humorit dhe Satirës në Gabrovo

Sot shënojmë Ditën e Shakasë

Sot festojmë Ditën Ndërkombëtare të Humorit dhe Shakasë. Këtë ditë Muzeu Bullgar i Humorit dhe Satirës në qytetin Gabrovo shënon përvjetorin e vet të 49-të. Motori kryesor për krijimin e muzeut është drejtori i tij i parë Stefan Furtunov, një..

01.04.21 12:24 |

Stefka Kostadinova hyri në Muzeun Botëror të Atletikës

Stefka Kostadinova ka një seksion të veçantë në muzeun e parë 3D të atletikës botërore, realizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Atletikës. Sportistja bullgare e atletikës së lehtë është ndër yjet më të mëdhenj në historinë e atletikës. Në 1987 në..

16.03.21 14:41 |

Ekspozita “Veset” mbledh në një vend dobësitë e bullgarëve

Përpara një shekulli, në fjalë të ëmbla bullgarët kanë pirë nga kafja e tyre a la turke, dhe nëse ajo nuk ka qenë me mjaft sheqer, e kanë shoqëruar me ndonjë tullumbë, llokume ose bakllava. Derisa kanë folur për politikë, janë zhytur në tymin e mjegullt..

04.03.21 08:05 |

Manastiri Novosellski në një video reklamuese të Ministrisë së Turizmit

Bashkë me Shoqatën e Guidave Bullgarë, Ministria e Turizmit përgatiti një seri prej videove reklamuese, të cilat prezantojnë skajet shumë pak të njohura të Bullgarisë. Shikoni filmin 2 minutash, kushtuar manastirit të bukur Novosellski “Trinia e Shenjtë”..

28.02.21 08:15 |

Figurat prej dylli të Leonardo Di Caprios dhe të Pablo Escobarit gëzojnë të mëdhenj e të vegjël në qytetin Varna

Muzeu i figurave prej dylli në kryeqytetin tonë detar u pasurua me dy skulptura të reja të aktorit Leonardo Di Caprio dhe të trafikantit të frikshëm të drogës Pablo Escobar. Kështu koleksioni i muzeut atraktiv tanimë ka 70 figura dhe në këtë mënyrë e la..

27.02.21 06:45 |

Plovdivi tërheq fëmijët me vizita falas në muzetë e tij

Gjatë fundjavave të shkurtit, muzetë e Plovdivit dhe Galeria e Arteve e Qytetit do të jenë falas për fëmijët. Do të ketë atelie krijuese, lojëra argëtuese dhe leksione kudo. Nisma e Bashkisë së Plovdivit përfshin Departamentin e Fëmijëve të..

06.02.21 13:26 |
Doktor Anat Livne gjatë hapjes së ekspozitës “Varshava hebre: Historia e frymës njerëzore” në muzeun “Bejt Lohamej-Ha-Geataot” - janar 2018

Një pasardhëse e hebrenjve bullgarë tregon arkivin e Janusz Korczak

27 janari është dita në të cilën gjatë vitit 1945 lirohen të mbijetuarit e pakët të shpëtuar në kampin e përqendrimit në Auschwitz. Dhjetëvjeçarë më vonë OKB-ja e kthen datën në një Ditë Ndërkombëtare për të përkujtuar Holokaustin, duke inkurajuar jo..

27.01.21 07:10 |

Viti i Ri hap muzetë në Veliko Tërnovo

Objekti më i vizituar në Bullgari, kështjella Carevec në Veliko Tërnovo, përsëri do të presë turistë ditën e parë të vitit 2021. Vizituesi i parë do të pritet zyrtarisht mu në orën 12.00. Turisti do të marrë si dhuratë libra dhe një ciceron, i cili..

31.12.20 18:32 |

Kapana në Plovdiv është pjesë nga “Trashëgimia Kulturore Еvropiane në Veprim”

Kapana në Plovdiv është lagja e parë e industrive krijuese në Bullgari. Ajo tanimë është pjesë nga lista evropiane me qytete “Trashëgimia kulturore në veprim”,  të cilët kanë realizuar ide inovative për ruajtjen e trashëgimisë kulturore...

22.11.20 07:10 |

Nata Evropiane e Muzeve në Sofje dhe gjatë një pandemie

Që nga fillimi i vet gjatë vitit 2005, “Nata Evropiane e Muzeve” tërheq një publik të shumtë në numër, kurse gjithnjë e më shumë muze dhe galeri aderohen ndaj iniciativës. Qëllimi i saj është një prani më të gjerë të njerëzve deri tek eksponatet,..

14.11.20 06:15 |
Всички новини: днес | вчера