Eмисия новини
от 23.00 часа

Fillon Xhaz Festivali në Stara Zagora

Edicioni i nëntë i Festivalit Ndërkombëtar Xhaz Forum , i cili është pjesë e kalendarit kulturor të Bashkisë së qytetit Stara Zagora hapet më 10 qershor në mbrëmje. Të gjitha veprimtaritë do të mbahen në të hapur në zemrën e qytetit antik..

10.06.21 06:55 |

Rubrika "Allegro Vivace" njofton se kush është muzikanti i ri i vitit

Rezultatet e sondazhit kombëtar për muzikantin e ri të vitit do të shpallen sot në një edicion festiv të programit "Allegro Vivace" në programin "Horizont" të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/. Tradicionalisht, në sondazh morën pjesë shumë..

25.05.21 04:50 |

Natyra e malit Rodopa merr jetë në një projekt audio-vizual

Kompozimi më i ri i duos muzikore “Nomadët Fluturues” kushtohet dimrit dhe elementit uji. Videoja “Jehona e Bardhë” u incizua në mesë të qetësisë së natyrës dhe u xhirua në 6 lokacione të malit Rodopa si pjesë e projektit “Sintezë”. Kitara bas dhe..

23.05.21 09:10 |

Bullgaria u klasifikua në finalen e Evrovizionit

Votat e adhuruesve të muzikës në Evropë renditën në finalen e Evrovizionit 2021 interpretimin emocional të pjesëmarrëses bullgare Viktoria. Në gjysmëfinalen e dytë këngëtarja bullgare doli nën numrin 13. Një element i rëndësishëm vizual i..

21.05.21 09:48 |

Ljubomir Gospodinov: Në Bullgari niveli është shumë i lartë, me kënaqësi do të luaj në atdheun tim

“E dua Bullgarinë, më mungon natyra jonë e bukur, më mungon edhe mentaliteti bullgar” – rrëfen Ljubomir Gospodinov, jeta profesionale e të cilit është e lidhur me Vjenë tashmë tri dekada me radhë. Klarinetist, saksofonist, kompozitor, lider i..

16.05.21 09:15 |
Milla Pavllova

“MuzikArtisimo Fest” – i ri dhe i ndryshëm

“Solo” është titulli i parë në programin e forumit të ri për muzikë të dhomës. Me të më 15 maj në Galerinë e Arteve të Qytetit hapet “MuzikArtisimo Fest”. Do të dëgjojmë pjesa solo për violinë nga Bach, Niccolo Paganini, Eugene Ysaye dhe Andre..

15.05.21 09:15 |
Simeon Iliev

BNR mori një çmim ndërkombëtar për incizimin më të mirë folklorik

Radioja Kombëtare Bullgare - BNR u dekorua me çmimin special të Konkursit Muzikor Ndërkombëtar “Svetozar Straçina” për regjistrimin e muzikës popullore. Kjo është njohje e radhës për Radion Kombëtare Bullgare gjatë viteve. Çmimi special për..

13.05.21 10:53 |

Vdiq këngëtarja Vanja Kostova

Një lajm të hidhur njoftoi kompozitori Stefan Diomov , me të cilin Vanja bëri disa nga këngët e saj më të bukura. Kurse djali i saj Bojan Mihajllov, me të cilin këndonin në duet, në vazhdim të orëve të tëra publikoi mbase dhjetëra fotografi dhe këngë..

07.05.21 15:32 |

“Një maratonë nëpër vatrat e kulturës bullgare” që të mund të ruhet historia e gjallë

Një referencë e shpejtë e bërë në fjalorin shpjegues lidhur me rëndësinë e fjalës “vatër kulture” tregon  se ky është një institucion kulturor për përhapjen e dijeve dhe të kulturës, tepër aktiv në periudhën e Rilindjes Kombëtare Bullgare...

30.04.21 11:10 |
Lili Ivanova

Gëzuar Ditëlindjen, Lili Ivanova!

Në të vërtetë nuk ka asnjë artist tjetër me një biografi të tillë në historinë e muzikës pop bullgare. Karriera e Lili Ivanovës filloi në fillim të viteve 60 të shekullit XX, pra ajo gëzon fansat e saj tashmë gjashtë dekada. Një vajzë e lindur në..

24.04.21 14:56 |
Всички новини: днес | вчера