Eмисия новини
от 09.00 часа

Për besimtarin e vërtetë frika nga pandemia është zëvendësuar nga besimi tek Zoti

Me iniciativë të OKB-së që nga viti 2011 e këtej, java e parë e muajit skurt  shënohet si Java Botërore e Harmonisë midis Feve. Bullgaria është nga vendet, në të cilat prej shekujve bashkëjetojnë përfaqësues të etnoseve dhe feve të shumta...

03.02.21 16:58 |
Sofja, Kurban Bajram

Myslimanët festojnë Kurban Bajramin

Me masa të rrepta për siguri shëndetësore myslimanët në Bullgari festojnë Kurban Bajramin. Për shkak të pandemisë së koronavirusit dhe gjendjes së zgjatur të jashtëzakonshme kundërepidemike lutjet u bënë në të hapur me respektim të distancës..

31.07.20 11:06 |

Kurban Bajrami – kohë për bamirësi dhe falje

Myslimanët në Bullgari festojnë Kurban Bajramin. Kjo është një nga festat më të mëdha myslimane, e cila lidhet me fuqinë e besimit dhe shënohet me flijimin e një kafshe si shprehje të mirënjohjes ndaj të Plotfuqishmit. Simbolizon kokë uljen,..

31.07.20 06:55 |

Myslimanët në Bullgari e presin Ramazanin në kushtet e kufizimeve për shkak të Covid-19

Sot fillon muaji i shenjtë për botën myslimane Ramazan, të cilin myslimanët në Bullgari sivjet e presin në kushtet e kufizimeve për shkak të koronavirusit. Me urdhër të Kryesisë së Komunitetit Mysliman në vend tempujt janë mbyllur dhe lutjet do të..

24.04.20 07:38 |
Hasan Azis

Kryetari i bashkisë së qytetit Kërxhali dhuroi termometra pa kontakt kishat

Me qëllim parandalimin e përhapjes së koronavirusit kryetari i qytetit të Bullgarisë Jugore Kërxhali Hasan Azis dhuroi kishat e qytetit termometra pa kontakt. Ai u bëri apel banorëve dhe mysafirëve të qytetit – të krishterë dhe myslimanë, të mos..

11.04.20 17:48 |
Всички новини: днес | вчера