Eмисия новини
от 01.00 часа

Protestë dhe konraprotestë në qendër të Sofjes

Policë dhe zjarrfikës nga mbarë vendi dolën për një protestë të dytë kombëtare në qendër të Sofjes, që të kërkojnë rritje të pagave të tyre, transmetoi reporteri i BNR-së Nikollaj Hristov. Nëpunësit e rendit publik nuk janë kënaqur për rritjen..

29.11.20 14:19 |

Nënat nga “Sistemi na vret” do të marrin pjesë në një procesion me pishtarë

Nënë nga iniciativa civile “Sistemi na vret” organizojnë në mbrëmjen e 111 të protestave antiqeveritare një procesion me pishtarë. Ai është për nder të fëmijëve – viktima të politikës së kujdesit social për nxjerrjen e tyre nga institucionet   e..

27.10.20 09:09 |

Dhurimi si pjesë e krijimit të jetës

„Nënat për dhurimin“ – kështu quhet fondacioni i një grup nënash, të cilat ndihmojnë që në Bullgari të lindin më shumë foshnja. Për dhurimin e materialit gjenetik nga njerëz të rinj dhe të shëndetshëm tek ne flitet prej pak kohe – pothuaj 10 vjet...

12.06.20 16:16 |

Eurostat: Bullgaria është vendi i nënave më të reja në BE

Nënat, të cilat lindin për herë të parë janë më të reja në Bullgari dhe Rumani, kurse ato më të vjetrat janë italianet dhe spanjollet. Këtë e tregojnë të dhënat e shpallura nga Eurostati për vitin 2018. Mosha mesatare e bullgareve, të cilat..

15.05.20 10:09 |

Vazhdon protesta e specialistëve të mjekësisë

Pesë ditë me radhë vazhdon protesta e mjekëve dhe e nënave me aftësi të kufizuara para godinës së Këshillit të Ministrave në qendrën e Sofjes. Të enjten mbas dite pesë prej infermiereve kaluan në mosbindje civile, dike refuzuar të dalin nga salla e..

05.03.20 20:42 |
Всички новини: днес | вчера