Eмисия новини
от 07.00 часа

Shtuan 21 persona në listën e të sanksionuarve nga ligji “Magnitski”

Ministria e Financave lajmëroi një listë me 21 persona në lidhje me bullgarët e sanksionuar nga ligji “Magnitski”. Midis tyre ka partnerë të mëparshëm dhe aktualë të Vasill Bozhkovit si Mirosllav Iliev nga menaxhmenti i “Nove Holding”, Boris..

15.06.21 14:28 |

Vendosën moratorium mbi autorizimet e qeverisë

Parlamenti vendosi moratorium mbi marrëveshjet dhe emërimet e qeverisë në dorëheqje deri në fund të mandatit të saj. Të gjitha partitë, përveç GERB, votuan për kufizimin e Këshillit të Ministrave. Ish pshtetarët e caktuan aktin si antikushtetues..

22.04.21 12:46 |

Bullgaria hapi një stendë në ekspozitën e ushqimeve në Dubai

Agjencia Ekzekutive për Promovimin e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme po organizon stendën kombëtare të një prej panaireve më të rëndësishëm të industrisë ushqimore në botë - Gulfood, i cili do të zgjasë deri më 25 shkurt në Dubai, njoftoi BTA...

22.02.21 17:33 |

Biznesi kërkoi barazi në ndihmën e Covid

Dhoma Bullgare e Tregtisë këmbëngul në barazinë e ndërmarrjeve në dhënien e ndihmës për muajt në të cilët ato janë mbyllur për shkak të pandemisë. Kjo thuhet në një deklaratë të dhomës drejtuar kryetares së komisionit të buxhetit në parlament Menda..

04.02.21 17:31 |

Menaxherët e fillojnë vitin 2021 me optimizëm

Gjatë janarit treguesi i përgjithshëm i klimës së biznesit rritet me 6.9 pikë në krahasim me dhjetorin. Rritja është në të gjithë sektorët – industria, ndërtimi, tregtia me pakicë dhe shërbimet, informoi Instituti Kombëtar i Statistikave...

28.01.21 15:43 |

42 për qind nga ndërmarrjet evidentojnë uljen e të ardhurve gjatë nëntorit

Afro 42 për qind të ndërmarrjeve regjistruan uljen e të ardhurve nga shitjet e mallrave dhe shërbimeve në nëntor në krahasim me tetor. Këtë e tregon një sondazhi i Institutit Kombëtar Statistikor lidhur me pasojat e pandemisë së Covid-19 mbi..

22.12.20 18:16 |

Forumi Bullgar i Donatorëve shpërndau çmimet e veta vjetore

Në kushtet e pandemisë Covid-19, Forumi Bullgar i Donatorëve shpërndau, kësaj here online, çmimet e 15-të vjetore për ndërmarrjet me kontributin më të madh në kauza të rëndësishme për shoqërinë bullgare. "Në kohë krize, përgjegjësia shoqërore..

08.12.20 19:12 |

Grantet e BE-së për transportuesit e autobusëve

Komisioni Evropian ka aprovuar një skemë të Bullgarisë në shumën prej 30 milion leva (rreth 15 milion euro) nën formën e granteve në mbështetje të ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme për transportin e udhëtarëve me autobus të prekur nga..

01.12.20 15:43 |

Bullgaria importon frute dhe perime për fabrikat e saj të konservave

Çdo një konservë e tretë bullgare eksportohet, por në të ka gjithnjë e më pak produkte vendase , tregojnë të dhënat e Ministrisë së Bujqësisë për ndërmarrjet përpunuese në vend. Gjatë vitit 2019 vetëm 28% e prodhimit të frutave të..

26.08.20 19:13 |

Qeveria, biznesi dhe sindikatat caktuan prioritetet e veta

Qeveria, biznesi dhe sindikatat nënshkruan një marrëveshje për përshpejtimin e zhvillimit ekonomik të vendit. Marrëveshja përfshin disa prioritete kombëtare: hyrja e Bullgarisë në Organizatën për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, në Shengen..

17.06.20 12:11 |
Всички новини: днес | вчера