Eмисия новини
от 09.00 часа
Violeta Komitova

Dhoma e Ndërtuesve është e pakënaqur nga kabineti i përkohshëm

Dhoma Bullgare e Ndërtuesve i dërgoi një deklaratë proteste Presidentit Rumen Radev. Kompanitë janë të pakënaqura me punën e qeverisë së përkohshme dhe më saktë me punën e ministres rajonale arkitektes Violeta Komitova, njoftoi BGNES...

11.06.21 14:18 |

Në qytetin Burgas do të ndërtohet një spital i specializuar fëmijësh

Bashkia e qytetit Burgas bëri hapin e parë drejt ndërtimit të një spitali të specializuar për fëmijë në qytet. Spitali do të jetë punë e konsorciumit shumëkombësh spanjoll IDOM, i zgjedhur nga Banka Evropiane e Investimeve nga 13 kandidatë. Gjatë..

08.05.21 08:15 |

Eksploruesit polarë bullgarë u kthyen në shtëpi

Me fluturim nga Parisi, pjesëmarrësit në Ekspeditën e 29-të Antarktike Bullgare deri në ishullin Livingstën u kthyen në Bullgari. Kjo ndodhi gati një muaj me vonesë pas një sëmundjeje koronavirus të anëtarëve të ekuipazhit të anijes kiliane..

19.04.21 18:57 |

Prognozat demografike mund ta bëjnë ndërtimin e banesave në Sofje të pakuptimtë

Një tendencë alarmante negative demografike po vërehet në botën e civilizuar jo vetëm  kohët e fundit. “Në vendet, në të cilat niveli kulturor dhe mirëqenia e popullsisë është më e ulët, jemi dëshmitarë  të një zhvillimi mjaft të stuhishëm demografik. Në..

09.03.21 07:15 |

Një tjetër protestë kundër shpyllëzimit pranë qytetit Varna

Sot, qytetarët përsëri protestuan kundër prerjes së pyllit halore 70-vjeçar në zonën Gorna Traka, afër qytetit Varna. Protestuesit, të cilët krijuan një peticion në mbështetje të pyllit, paralajmërojnë se mund të organizojnë mosbindjen civile dhe..

20.02.21 13:17 |

Protesta e aktivistëve mjedisorë në qendër të Sofjes

Një protestë me moton “Duart poshtë nga natyra bullgare” mblodhi dhjetëra ambientalistë përpara godinës së Këshillit të Ministrave në kryeqytet. Arsyeja konkrete e pakënaqësisë është heqja e ndalimit të ndërtimit në zonën e mbrojtur Kamçia në..

10.02.21 11:06 |

Në Sofje do të ndërtohet një qendër bioteknologjike

Bashkia e Sofjes, “Sofa Tech Park” dhe “Cluster-i biotekologjik dhe shëndetësor Bullgaria” nënshkruan një memorandum për bashkëpunim dhe krijimin e qendrës së parë bioteknologjike. Në Sofje po vëzhgohet rritje e sartupeve në fushën e mjekësisë dhe..

30.12.20 15:40 |

85 vjet nga fillimi i ndërtimit të godinës së Bankës Popullore Bullgare

Në qendër të Sofjes, shumë afër godinave të të ashtuquajturit “trekëndësh i pushtetit” – Presidenca, Kuvendi Popullor dhe Këshilli i Ministrave, gjendet një prej ndërtesave më të mbrojtura në kryeqytet – ajo e Bankës Popullore Bullgare (BNB). Guri i parë..

29.10.20 07:05 |

Peticion kundër ndërtimit në parkun natyror “Stranxha”

Një peticion qytetarësh këmbëngul për vendosjen e moratoriumit mbi ndërtimin në afërsi 330 metra nga bregdeti në fshatrat Sinemorec, Varvara dhe Rezovo dhe në qytetin Ahtopoll të bashkisë së Carevos në pjesën jugore të bregdetit të Detit të Zi dhe..

31.08.20 18:05 |

Prokurimet publike – terren tepër i favorshëm për praktika korruptive

Dhënia dhe zbatimi i prokurimeve publike në Bullgari duhet të garantojë interesin publik për shpenzimin e financave publike, por gjatë viteve të fundit ky proces po kthehet në një personifikim të praktikave korruptuese në vend. Kafshata më e..

17.08.20 16:10 |
Всички новини: днес | вчера