Eмисия новини
от 22.00 часа

A do të mbijetojnë degët që janë të detyruara të kufizojnë aktivitetet e tyre për shkak të Covid-krizës?

Pandemia nga Codid-19 dhe masat e imponuara kundra epidemiologjike, të cilat tanimë një vit janë pjesë nga ditët tona të përditshme, ndikuan në mënyrë jashtëzakonisht negative mbi një sërë sektorësh. Ringjallja e disa prej sektorëve gjatë verës qe për një..

27.01.21 06:15 |

Asociacioni i prodhuesve të duhanit ngul këmbë për ndihmë për shkak të Covid-19

Asociacioni kombëtar i prodhuesve të duhanit ngul këmbë që gjatë vitit 2021 dega të marrë ndihmë shtetërore sipas skemës de minimus. Tema do të diskutohet gjatë Këshillit Konsultativ për duhanin sot, transmetoi reporterja jonë Veselina Millanova...

26.01.21 09:29 |

Tregtarët këmbëngulin për hapjen e objekteve të mbyllura për shkak të Covid-19

Pronarët e objekteve tregtare të mbyllura për shkak të masave anti-epidemike këmbëngulin për hapjen e tyre, madje me çmimin e ditëve më të pakta të punës dhe një orari më të kufizuar të punës. Këtë e deklaroi Asociacioni Bullgar Retail në një letër..

25.01.21 11:54 |

Gjimnazi në Bosilegrad të Serbisë është rinovuar me ndihmën e Bullgarisë

Ambasadori i jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë i Bullgarisë në Serbi Radko Vllajkov inauguroi godinën e rinovuar me ndihmën e shtetit bullgar të gjimnazit në Bosilegrad të Serbisë. “Projekti “Gjimnazi evropian” është kontributi më i qartë i Republikës..

31.08.20 19:04 |
Ministrja Saçeva

U shqyrtuan masa për ndihmë të familjeve me fëmijë me Covid-19

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva shqyrtoi me përfaqësues të asociacionit “Prindër” mundësi në përkrahje të familjeve me fëmijë të cilët mund të vendosen eventualisht në karantinë për shkak të Covid-19 vitin tjetër shkollor,..

11.08.20 18:54 |

Asociacioni i Punëdhënësve: Masa “60/40” stimulon papunësinë

Sipas analizës së Dhomës Tregtare Industriale Bullgare masat e qeverisë "60/40" dhe "80/20" në përkrahje të biznesit nuk duhet të vazhdojnë në këtë mënyrë. Nuk është e drejt që punonjësi i cili nuk është në punë të marrë 100 për qind të pagës, sa..

07.08.20 16:23 |

Shteti financon studime për pasojat e pandemisë

11 projekte për studime shkencore bullgare mbi probleme të shkaktuara nga koronavirusi do të financohen me 850 000 euro nga Ministria e Arsimit. Studimet janë në dy drejtime. Njëri janë eksperimentet, të cilat u përkasin problemeve..

27.07.20 19:29 |

Ciceronët në Bullgari kërkojnë ndihmë

Pandemia e Covid-19 la pa punë mbi 1400 ciceronë bullgarë për shkak të kufizimeve të lidhura me udhëtimet e turistëve bullgarë dhe të huaj. Situata pa analog shqetëson të ashtuquajturit “ambasadorë të vogël” të Bullgarisë, sepse ata janë pa të..

12.06.20 12:59 |

Shteti lëshon grante me vlerë 80 mln. euro për biznesin e madh

Shteti shpalli një skemë të re për mbështetje të biznesit, të cilën mund ta përdorin firmat e mëdha. Vlera minimale e granteve do të jetë 15 mijë euro, kurse ajo maksimale – 51 mijë euro. Shuma do të llogaritet në bazë të xhiros vjetore të kompanisë..

23.05.20 17:47 |

Vonon skema për ndihmë të firmave të vogla në kushtet e koronavirusit

Skema për ndihmë të firmave në kushtet e krizës me koronavirusin nuk startoi për shkak të vonesës së lejes së pritur nga Komisioni Evropian. Brukseli duhet të miratojë shfrytëzimin e 86,5 milion eurove nga Programi Operativ “Inovacione dhe Aftësi..

12.05.20 12:42 |
Всички новини: днес | вчера