Eмисия новини
от 13.00 часа

Krishtlindjet e 18-ta Bullgare përkrahin mjekimin e 250 fëmijëve

Iniciativa bamirëse “Krishtlindjet Bullgare”, e cila zhvillohet çdo vit në përkrahje të fëmijëve me çrregullime, sivjet ka ndihmuar akoma 53 prej tyre, bëri të ditur zyra e shtypit e Kreut të Shtetit. Janë livruar 62,000 leva për terapinë dhe..

06.04.21 12:06 |
Këshilli i Ministrave

Qeveria siguroi fonde shtesë për pensionistët dhe bashkitë

Këshilli i Ministrave miratoi caktimin e 50 milion euro shtesë nga buxheti për sigurimin shtetëror shoqëror për shkak të krizës së koronavirusit. Fondet shpërndahen midis 2.1 milion pensionistëve dhe arrijnë në 25 euro për secilin pension, njoftoi..

10.03.21 12:09 |

Qeveria po alokon më shumë se 2 milion euro për muzikantët e pavarur

Gati 1000 muzikantë do të marrin rreth 2000 euro ndihmë të njëherëshme, njoftoi BTA, duke cituar Kryeministrin Bojko Borisov. Në profilin e tij në Facebook, Kryeministri theksoi se kompensimi jepet për periudhën e pandemisë, në të cilën industria e..

06.03.21 17:29 |

Muzikantët kërkuan mbështetje në kushtet e pandemisë

Dhjetëra muzikantë të pavarur, duke përfshirë një numër emrash të njohur, i dërguan një letër të hapur Kryeministrit Bojko Borisov me kërkesë që të zhvillohet një mekanizëm i përshtatshëm për t'i ndihmuar ata në kontekstin e krizës së koronvirusit...

05.03.21 18:12 |

Ndihma për shkollën e fundjavës “Hristo Botev” në Tiranë

Ambasadori bullgar në Tiranë Momçill Rajçevski i dhuroi Presidentit të Shoqatës “Prosperitet Golloborda”, z. Haxhi Pirushi , 15 tablete. Pajisjet u siguruan nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Bullgarisë për shoqatat bullgare..

02.03.21 18:34 |

Tashmë 193 fëmijë morën përkrahje për mjekimin e tyre me mjete të fushatës “Krishtlindjet Bullgare 2020/21”

193 fëmijët e parë u mbështetën me fonde nga iniciativa bamirëse "Krishtlindjet Bullgare", fushata 2020/2021. Vlera totale e dhurimeve të marra arrin në 403 028,72 leva /mbi 200 000 euro/. Mjete për terapinë e tyre kanë marrë fëmijë me sëmundje..

23.02.21 13:33 |

Një sajt paraqet ndihmën e siguruar nga BE për rindërtimin e Shqipërinë pas tërmetit

Një Delegacioni i BE-së në Shqipëri krijoi një uebfaqe të veçantë që paraqet ndihmën e ofruar nga BE dhe shtetet anëtare në projektet e rindërtimit të vendit. Në të mund të gjendet edhe informacioni mbi ndihmën financiare, humanitare dhe..

22.02.21 16:17 |

U ridrejtojnë fonde për zonat rurale fermerëve të rinj

Nga Programi i Rajoneve Rurale do të ridrejtohen 458 milion euro për investime dhe masa mbështetëse për fermerë të rinj dhe ferma të vogla. Projektet për investime në ferma do të kenë një kosto maksimale deri në 1 milion euro, gjysma e të cilave do..

20.02.21 17:22 |

Në mes të vitit 2021 priten mjetet e para nga BE-ja për rimëkëmbje

Bullgaria do të marrë 29 mlrd euro nga BE-ja për përballimin e pasojave të pandemisë. “Këto janë 60 mlrd leva, të cilat do t’i dërgohen vendit gjatë disa viteve në vijim, 50 mlrd leva prej të cilave janë grante”, deklaroi Kryeministri Borisov. Kjo..

11.02.21 17:39 |

Bullgaria livron 427 000 euro për projekte për zhvillim në katër shtete

Qeveria vendosi që Bullgaria të financojë tetë projekte me vlerë 333 000 euro në Maqedoninë e Veriut. Ato janë për ndihmë në procesin arsimor gjatë pandemisë për fëmijë nga familje të dobëta sociale nga regjioni i Manastirit, Përlepit dhe..

10.02.21 17:42 |
Всички новини: днес | вчера