Eмисия новини
от 21.00 часа

Masivet e shkurreve thithin në mënyrë më efikase emetimet e dëmshme në mjedisin urban

Më 28 maj, shënojmë Ditën e Parqeve në Bullgari, të caktuar nga Ministria e Mjedisit dhe Ujit gati një çerek shekulli më parë, në vitin 1999. Në vendin tonë ekzistojnë tre parqe kombëtare dhe njëmbëdhjetë parqe natyrore. Parqet kombëtare Rilla ,..

28.05.23 09:00 |

Uji si e drejta e njeriut - BE-ja paraqet një plan ambicioz veprimi në OKB

Uji zë mbi 70 për qind të sipërfaqes së planetit. Dhe megjithëse jetojmë me ndjenjën se ky është një burim i pashtershëm, sipas të dhënave të OKB-së, vetëm 1 milion njerëz në Evropë nuk kanë akses në një burim të sigurt uji. 8 milionë ende nuk kanë..

21.03.23 13:09 |

Në një protestë punëtorët e Termocentralit “Marica 3” këmbëngulin që impianti të rifillojë së punuari

Punonjësit e Termocentralit “Marica 3” të Dimitrovgradit protestuan para ndërtesës së Ministrisë së Mjedisit në Sofje dhe më pas u drejtuan te Këshilli i Ministrave. Ata kërkojnë që impianti të rifillojë menjëherë funksionimin. Puna e tij u ndalua..

16.05.22 15:53 |
Ministri Sandov

Termocentrali “Marica 3” nuk do të rifillojë punën

Gjykata e BE-së vendosi se Bullgaria nuk ka përmbushur detyrimet e saj sipas Direktivës së Cilësisë së Ajrit. Nëse Bullgaria nuk e ndryshon situatën, Brukseli mund të ngrejë një tjetër padi kundër vendit dhe të vendosë sanksione financiare. "Për..

12.05.22 14:32 |

Protestojnë punëtorët e termocentralit të mbyllur Marica-3

Punëtorët në termocentralin e mbyllur Marica -3 në Dimitrovgrad janë duke protestuar. Kërkesa kryesore është ruajtja e vendeve të punës. Fabrika u mbyll më 21 prill. Lidhur me protestën, zëvendëskryeministri dhe ministri i mjedisit Borisllav..

09.05.22 19:03 |

Muzeu më i njohur në Gabrovo do të alarmojë për ndotjen e ajrit

Një stacion modern i monitorimit të ajrit është blerja më e fundit e Muzeut të njohur dhe të dashur të Humorit dhe Satirës në qytetin Gabrovo. Objekti tashmë është instaluar atje si pjesë e projektit “Know the Air” të Iniciativës Evropiane për..

26.03.22 09:15 |

Në bujqësinë bullgare me sukses aplikohen teknologjitë për të thithur karbonin në tokë

Në kultivimin e drithërave dhe kulturave industriale në Bullgari po aplikohen gjithnjë e më me sukses teknologjitë për të thithur karbonin në tokë. Sipas Zëvendësministrit të Bujqësisë Momçill Nekov, i cili po merr pjesë në Forumin Botëror të Ushqimit..

28.01.22 20:10 |
Borisllav Sandov

Për luftën kundër ajrit të ndotur do të ndahen 47 milionë leva

Për herë të parë, Ministria e Mjedisit dhe Ujërave do të sigurojë fonde kombëtare për luftimin e ajrit të ndotur, njoftoi në Bruksel Ministri i Ekologjisë Borisllav Sandov. Para fillimit të mbledhjes së Këshillit të BE-së, ai sqaroi se 47 milionë..

21.12.21 16:50 |

Qytetarë protestues mirëpritën deputetët e rinj

Ambientalistët organizuan një protestë gjatë hapjes zyrtare të Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor. “Greenpeace” i priti deputetët me një shishe "Ujë me qymyr" për të tërhequr vëmendjen e tyre për efektin negativ të nxjerrjes së qymyrit..

03.12.21 12:48 |

Një përpjekje për të zbuluar jetën misterioze të gjitarëve në Detin e Zi

Në mesin e verës shumica prej nesh e presin dhe e përcjellin ditën e vet nga bregu i detit. Kurse një nga pamjet më të bukura nëpër bregdetin bullgar të Detit të Zi është kjo e delfinëve të cilët notojnë lirshëm. Në Bullgari takohen tre lloje të..

20.08.21 07:15 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна