Eмисия новини
от 18.00 часа
Pllamen Dimitrov

Më shumë se 2/3 e punëtorëve marrin paga nën minimumin jetik

Një person që punon duhet të ketë 648 euro të ardhura neto për të mbajtur jetën e tij, njoftoi Instituti për Kërkime Sociale dhe Sindikale pranë Konfederatës së Sindikatave të Pavarura. Në qershor ishin të domosdoshme 1168 euro për të mbajtur..

01.08.22 11:42 |

Në një vit, çmimet e prodhimit u rritën me më shumë se 41 për qind

Indeksi i përgjithshëm i çmimeve të prodhimit në Bullgari u rrit në qershor me 41.4 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2021. Në maj, treguesi ishte 38.2 për qind, sipas Institutit Kombëtar të Statistikave. Në një muaj, çmimet e..

29.07.22 12:13 |
Jordanka Fandëkova

Kryetari i Bashkisë së Sofjes: Nuk ka gaz për dimrin

Kryetarja e bashkisë së Sofjes, Jordanka Fandëkova, akuzoi shtetin se nuk është në gjendje të sigurojë sasitë e nevojshme të gazit. Kjo, sipas saj, është arsyeja e paralajmërimit të dërguar nga Komisioni për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit dhe..

22.07.22 18:06 |
Stanisllav Todorov

Vendimet për energjinë elektrike, ngrohjen dhe gazin janë të vlefshme

Të gjitha vendimet për çmimin e energjisë elektrike, ngrohjes dhe gazit u morën njëzëri dhe për këtë arsye janë të vlefshme, njoftoi Stanisllav Todorov, kryetar i Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit në një konferencë për shtypin lidhur..

21.07.22 17:28 |

Jeta në Bullgari u shtrenjtua me 60 për qind në 2 vjet

Gjatë dy viteve të fundit, kostoja e jetesës në Bullgari është e rritur me 60 për qind. Këtë e llogariti një nga dy sindikatat më të mëdha në vend – Konfederata e Sindikatave të Pavarura, në përgjigje të një kërkese nga BNR. Sindikata kërkon mbulim..

11.07.22 18:01 |

Inflacioni vjetor priret në 16 për qind

Inflacioni vjetor për muajin maj 2022 krahasuar me majin 2021 është 15.6 për qind, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave, të publikuara sot. Inflacioni mujor - maj në krahasim me prillin 2022, është 1.2 për qind. Gjatë muajit,..

15.06.22 18:10 |
Aleksandër Nikollov

Ngrohja dhe uji i ngrohtë mund të shtrenjtohen me disa dhjetëra për qind nga korriku

Ministri i Energjisë Aleksandër Nikollov pranoi se ngrohja dhe uji i ngrohtë mund të shtrenjtohen me disa dhjetëra për qind nga korriku. Para Komisionit Parlamentar të Energjetikës, ai tha se do të merret një vendim përfundimtar i rregullatorit, si..

19.05.22 19:47 |

Qeveria shpalli një sërë masash kundër krizës

Zero për qind TVSH për bukën për një vit, përditësimi i pensioneve me rreth 20 për qind nga 1 korriku dhe lehtësime më të larta tatimore për familjet me fëmijë – këto janë disa nga masat e përfshira në të ashtuquajturën paketa kundër krizës e..

18.05.22 11:11 |

Parashikimi i motit për 21 prillin

Të enjten në mëngjes do të jetë ftohtë. Në Bullgarinë Perëndimore do të ketë kushte për ngrica. Temperaturat minimale do të jenë nga minus 3 deri në 2 gradë, më të larta do të jenë në bregdetin e Detit të Zi, në Sofje do të jenë rreth minus 2..

20.04.22 20:25 |

Energjia elektrike shtëpiake nuk do të rritet pas moratoriumit

Në mbledhjen e sotme Këshilli i Ministrave vendosi që kompensimet për kompanitë të vazhdojnë edhe në muajin prill për shkak të çmimeve të larta të energjisë elektrike. BE do të diskutojë një propozim bullgar për uljen e çmimeve të..

23.03.22 18:08 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера