Eмисия новини
от 10.00 часа

Mobilizimi kombëtar për pastrimin e burimeve ujore në Bullgari

Uji është një nga burimet më të vlefshme shteruese në Tokë - të gjithë e dimë këtë, por duket se e nënvlerësojmë këtë fakt derisa të përballemi me mungesën e tij reale ose të dëshmojmë një përmbytje shkatërruese. Ambientalistët nga..

05.05.21 11:46 |

Presidenti startoi iniciativën “Le të mbjellim një pemë”

Sot në malin afër Sofjes Plana Presidenti Rumen Radev startoi nismën presidenciale "Le të mbjellim një pemë, të ringjallim pyllin bullgar". Nisma do të pyllëzojë vende të ndryshme në të gjithë vendin me mbështetjen e shkollave, organizatave..

24.04.21 14:42 |

Krishtlindjet e 18-ta Bullgare përkrahin mjekimin e 250 fëmijëve

Iniciativa bamirëse “Krishtlindjet Bullgare”, e cila zhvillohet çdo vit në përkrahje të fëmijëve me çrregullime, sivjet ka ndihmuar akoma 53 prej tyre, bëri të ditur zyra e shtypit e Kreut të Shtetit. Janë livruar 62,000 leva për terapinë dhe..

06.04.21 12:06 |

Nisma "Dërgo një libër bullgar në Maqedoni" po fiton një popullaritet gjithnjë e më të madh

"Fuqia e BE-së nuk është vetëm në lëvizjen e lirë të njerëzve, mallrave, shërbimeve dhe kapitalit, por mbi të gjitha në shkëmbimin e lirë të ideve dhe të kulturës." Këtë e deklaroi Presidenti Rumen Radev në një takim me Viktor Stojanov, themeluesi i..

29.03.21 17:16 |

Pjesëmarrja e Ambasadës Shqiptare në Sofje në nismën “Ambasador për një ditë”

Për vitin e tretë me radhë Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari ishte pjesë e nismës “Ambasador për një ditë”. Në kuadrin e iniciativës Ambasada Shqiptare në Sofje organizoi dy aktivitete kushtuar fuqizimit të femrave..

26.02.21 18:43 |

Nisma Bamirëse “Krishtlindjet Bullgare” ndihmoi 500 fëmijë

Më shumë se 940 000 euro u mblodhën nga Nisma Bamirëse “Krishtlindjet Bullgare” te shkurti. Kjo u raportua në takimin midis Presidentit Rumen Radev dhe Këshillit të Ekspertëve të nismës së bamirësisë, e cila është nën patronazhin e kreut të shtetit,..

08.02.21 18:27 |

Në kuadrin e nismës “Tre Dete” Bullgaria dhe Rumania kanë mundësi për partneritet

Presidenti Rumen Radev shqyrtoi në telefon me homologun e tij rumun Klaus Johanis perspektivat për partneritet midis Bullgarisë dhe Rumanisë në kuadrin e mikpritjen bullgare të nismës “Tre Dete”. U vu në dukje se si vende fqinje Bullgaria dhe Rumania..

05.11.20 17:44 |

Nxënësit bullgarë janë ndër më të fortët në olimpiadat e shkencave natyrore

Sofia Tech Park është mikpritësi i nismës “Science Bricks – Shkencë me kauzë”. Qëllimi është që të popullarizohen arritjet e nxënësve bullgarë me medalje nga forumet ndërkombëtare të shkencave. Në një skenë prezantohen shkencëtarë prijës me shpikjet e..

19.10.19 09:00 |
Всички новини: днес | вчера