Eмисия новини
от 10.00 часа

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike në shkollë të të gjithë nxënësve

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike të të gjithë nxënësve pas diplomimit të maturantëve. Provimet e vlerësimit të jashtëm dhe të maturës do të mbahen në shkolla dhe asnjë material mësimor nuk do të hidhet. Kjo u tha në Veliko Tarnovo..

05.05.21 13:41 |

Radostin Çollakov – djali nga mali Rodopa, i cili mëson intelektin artificial të mendojë në gjuhën bullgare

15 vjeçi Radostin Çollakov nga fshati Barutin në malin Rodopa tashmë 6 vjet përpiqet për të bërë makinat më njerëzore. Sikur një i huaj nga një planet i përparuar teknologjikisht, ai mbart me vete njohuri që nuk mund t’i fitonte as në shkollën..

04.05.21 09:15 |

Që nga 1 maji pa “korridor” për pazar për njerëzit e moshuar

Nga e shtuna, 1 maj, kërkesa për dyqanet ushqimore për të siguruar një "korridor" për pazar për të moshuarit nga 8.30 në 10.30 është hequr. Kjo thuhet në urdhrin e Ministrit të Shëndetësisë nga sot, 29 prill. Gjatë majit po rimëkëmbet edhe..

29.04.21 16:07 |

Një fushatë do t’u sqarojë fëmijëve sesi ndikon shpyllëzimi mbi ndryshimin e klimës

Fushata e parë për nga lloji i vet arsimore “Pylli dhe ndryshimet klimatike” me pjesëmarrjen e ekspertëve në pedagogjinë pyjore do të zhvillohet në territorin e Ndërmarrjes së Pyjeve Shtetërore Jugperëndimore. Ekspertët e pyjeve i njohin fëmijët me..

18.04.21 08:15 |

Shumica e nxënësve të shkollës së mesme në Bosilegrad dëshirojnë të studiojnë në Bullgari

Pothuajse të gjithë 50 maturantët që mbarojnë shkollën e mesme në Bosilegrad dëshirojnë të vazhdojnë arsimin në një nga universitetet në Bullgari. Këtë e tregojnë rezultatet e një sondazhi të kryer ndër maturantët në të vetmen shkollë të..

12.04.21 07:20 |

Tendenca të brishta të rënies së sëmundshmërisë nga Covid-19 dhe të rritjes së vdekshmërisë

“ Po llogarisim hapat e para nga fundi i valës së tretë të Covid-19 me tendenca shumë të brishta të uljes së vdekshmërisë”, deklaroi në brifingun e rregullt  të autoriteteve shëndetësore profesori Kostadin Angjellov, ministër i shëndetësisë...

08.04.21 15:19 |

Hapën çerdhet dhe kopshtet e fëmijëve

Që nga sot fëmijët përsëri do të frekuentojnë kopshtet e çerdhet e fëmijëve, pas urdhrit të shpallur nga Ministri i Shëndetësisë, duke u respektuar të gjitha masat antiepidemike. Kopshtet dhe çerdhet e fëmijëve ishin mbyllur për dy javë për shkak..

05.04.21 17:28 |
Stojan Drëndev

Nxënësi Stojan Drëndev në gjurmët e Njutonit dhe Ajnshtajnit

Bullgaria është krenare për shumë arritje të jashtëzakonshme në fushën e shkencës, si dhe për të rinjtë e saj të talentuar. Njëri prej tyre është studenti nga qyteti i Varnës Stojan Drëndev, i cili ka mbaruar Gjimnazin Profesional të Gjuhëve të Huaja "A. S...

03.04.21 07:35 |

Fëmijët në qytetin Novi Iskër tanimë do të mësojnë në klasa në të hapur

Fëmijët nga shkolla fillore numër 171 “Stoill Popov” në qytetin Novi Iskër do të kalojnë më shumë kohë jashtë pas rifillimit të trajnimit për pjesëmarrje nga data 12 prill. Klasat e reja shkollore do të japin mundësi të zhvillohen orët e mësimit nën..

03.04.21 06:15 |
Prof. Kostadin Angellov

Lehtësim gradual i masave kundër Covid-19 pas 1 prillit

Që nga data 1 prill nxënësit kthehen në shkollë sipas orarit. Kopshtet dhe çerdhet e fëmijëve fillojnë punën më 5 prill. Pas 1 prillit do të punojnë vetëm restorantet në të hapur me orar të kufizuar të punës nga ora 06 deri në 23.00. Kjo thuhet..

30.03.21 17:55 |
Всички новини: днес | вчера