Eмисия новини
от 14.00 часа
Angell Kunçev

Masa më të rrepta për ata që hyjnë në Bullgari nga vendet në “zonën e kuqe”

Kryeinspektori Shtetëror Shëndetësor AngelL Kunçev tha se vazhdo monitorimin aktiv të situatës epidemike në vend, duke përfshirë edhe përhapjen e variantit Omikron. Ai theksoi se është i gatshëm të propozojë një përditësim të masave anti-epidemike..

04.01.22 15:52 |
Омикрон

Shkurtohen afatet ndërmjet dozave për vaksinimin kundër Covid

Doza përforcuese e vaksinës Covid-19 dhënë më 31 dhjetor është tashmë e disponueshme 3 muaj pas përfundimit të vaksinimit me dy doza dhe 2 muaj pas vaksinimit me një dozë. Sistemi i Shërbimeve të Informacionit do të lëshojë një certifikatë..

31.12.21 10:26 |
Kirill Petkov

Qeveria siguron mjete suplementare për rrymën elektrike dhe omikron

Kabineti duhet të sigurojë burime shtesë buxhetore për shkak të çmimeve të larta të energjisë elektrike për ta lehtësuar biznesin. Kështu deklaroi kryeministri Kirill Petkov në seancën e sotme të qeverisë. Qeveria pritet të diskutojë edhe një program..

30.12.21 17:53 |

Është e vogël mundësia që vaksinat aktuale të mos veprojnë kundër variantit Omikron

“Mundësia që vaksinat aktuale Covid të mos veprojnë kundër variantit Omikron është tepër e vogël, ato mund të veprojnë por në mënyrë më të dobët.” Këtë mendim e shprehu për bTV ish-kryetari i Qendrës Kombëtare për Sëmundjet Infektive dhe Parazitare..

29.11.21 11:07 |
Всички новини: днес | вчера