Eмисия новини
от 16.00 часа

Infermierеt në Bullgari janë në minimumin sanitar

Pandemia nxori në pah problemet shumëvjeçare në sistemin tonë shëndetësor, duke përfshirë mungesën e infermiereve. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare Kryetarja e Bordit Rajonal të Shoqatës Bullgare të Profesionistëve të Shëndetësisë në..

12.05.21 17:47 |
Pllamen Dimitrov

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Punës

Më 1 maj shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Punës. Sipas sindikatave bullgare , te ne po vazhdojnë të jenë aktuale çështjet për vazhdimësinë e ditës së punës dhe pagimin e punës. Presidenti i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura /KNSB/..

01.05.21 12:18 |

Pabarazi e lartë e të ardhurve në Bullgari

Bullgaria është lidere në pabarazinë e të ardhurave në BE. Diferenca midis të ardhurave të bullgarëve më të varfër dhe më të pasur është mbi 8 herë. Kjo tregohet nga të dhënat më të fundit të Evrostatit për vitin 2020. Eksperti ekonomik i..

18.03.21 12:36 |

Komisioni Evropian ka miratuar një Strategji për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara 2021-2030

Trotuare të larta, pragje dhe rampa të paarritshme të cilat të çojnë në askund; mungesë të përfitimeve sociale dhe vendeve të mjaftueshme të punës; varfëri dhe mosinteresim institucional - personat me aftësi të kufizuara çdo ditë provojnë mbi..

16.03.21 12:28 |

Gratë në Bullgari janë me paga më të ulëta

Gratë në Bullgari marrin mesatarisht 14 për qind paga më të ulëta se burrat. Kjo e rendit vendin tonë në “mjedisin e artë” në këtë tregues, midis vendeve anëtare të BE – tha para BNR Ivajllo Dinev nga Instituti për Kërkime Sociale dhe Sindikale..

06.03.21 14:12 |
Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov: Lokalet do të hapen më 1 mars

Këtë e shkroi në faqen e vet në Facebook Kryeministri Borisov. Ai theksoi se nivelet e sëmundshmërisë janë të mira dhe prandaj nesër në vendbanimet e vogla nxënësit kthehen në shkollë. Ndërsa në qytetin Isperih Kryeministri tha se deri në fund të..

14.02.21 10:44 |
Bojko Borisov gjatë vizitës në Jamboll

Rritje e pensioneve dhe pagave me 6.6 mlrd leva (3 mlrd euro) gjatë mandatit të qeverisë

Mbi 6.6 mlrd leva (3 mlrd euro) më shumë në krahasim me vitin 2017 ka investuar qeveria për të ardhura dhe pensione gjatë mandatit të tanishëm, deklaroi Kryeministri Bojko Borisov gjatë vizitës së tij në Jamboll. Ministri i Financave Kirill..

13.02.21 14:22 |

Sindikalistët ngulin këmbë për rritjen e të ardhurve me 15 për qind dhe për ruajtjen e vendeve të punës

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari njoftoi rezultatet e përgjithësuara për tendencat në koston e jetesës në Bullgari gjatë tremujorit të katërt të vitit 2020. Sipas analizës së sindikatës për një person të familjes janë të..

09.02.21 15:41 |

Bullgarët mbeten me pagë më të ulët minimale në BE

Në vitin 2020, paga minimale në Bullgari ishte 1.87 euro në orë, e cila është më e ulëta në BE. Të dhënat nga Instituti Evropian i Sindikatave për pagat më të ulëta ligjore në vendet evropiane tregojnë se vetëm në Maqedoninë e Veriut paga është më..

06.02.21 11:55 |
Godina e Universitetit të Sofjes

Barazojnë pagat minimale për pedagogët në universite

Në Ligjin për buxhetin shtetëror, i cili u votua nga Parlamenti janë parashikuar mjete për barazimin e pagave minimale të pedagogëve në universitet. Paga minimale për asistentët bëhet 1300 leva (665 euro), për docentët – 1500 leva (767 euro),..

25.11.20 19:06 |
Всички новини: днес | вчера