Eмисия новини
от 15.00 часа
Godina e Universitetit të Sofjes

Barazojnë pagat minimale për pedagogët në universite

Në Ligjin për buxhetin shtetëror, i cili u votua nga Parlamenti janë parashikuar mjete për barazimin e pagave minimale të pedagogëve në universitet. Paga minimale për asistentët bëhet 1300 leva (665 euro), për docentët – 1500 leva (767 euro),..

25.11.20 19:06 |

Deputetët miratuan Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021

Që nga 1 janari pensioni minimal bëhet 300 leva(153 euro).Këtë e vendosën deputetët, duke miratuar Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021. Parlamenti miratoi gjithashtu buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimeve Shëndetësore për..

24.11.20 19:09 |

Partnerët socialë nuk arritën pajtim për pagan minimale

Punëdhënësit njëzëri hodhën poshtë propozimin e qeverisë që paga minimale nga 2021 të rritet nga 312 në 332 euro. Sipas punëdhënësve rritja do të thellojë krizën sidomos në vendbanimet e vogla. Ata ngulën këmbë për ngrirjen e të ardhurve..

19.11.20 16:38 |
Kostadin Angellov

Rriten pagat e mjekëve

Problemet në sistemin e shëndetësisë janë prej vitesh dhe janë rezultat i mungesës së reformave. Këtë e tha në një intervistë për BNT Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov. Ai theksoi se në Bullgari ka mjaftë shtretër spitalor por problemi..

18.11.20 11:29 |

Punëdhënësit janë kundër rritjes së pagës minimale

Dhoma Ekonomike Bullgare nuk përkrah propozimin për rritjen e pagës minimale të punës nga 312 në 332 euro nga 1 janari 2021. Në një letër të hapur dërguar zëvendëskryeministres Marijana Nikollova dhe ministrave të punës dhe të financave,..

17.11.20 17:11 |

Sindikata policore ngriti një tendë protestuese para parlamentit

Sindikata më e madhe policore ngriti një tendë protestuese dhe rregulloi një ekspozitë para godinës së parlamenti. Shkak është rritja e kërkuar e pagave me 30 për qind. Fotografitë paraqesin situata ku shihet se policët gjithashtu janë në vijën e..

17.11.20 13:24 |

Shans për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare, por me disa “nëse”

Me ndihmën e masave shpëtimtare kundër Covid-krizës  dhe të injeksioneve urgjente financiare në sistemin shëndetësor dhe financiar, vendi ynë ruan shansin të evitojë spiralin e krizës dhe me ndihmën e shpenzimeve buxhetore dhe të mjeteve evropiane..

13.11.20 07:15 |

Ditën e festës së tyre profesionale policët dalin në protestë

Policët dalin në protestë në Sofje në ditën e festës së tyre profesionale – 8 nëntorit – Ditës së Kryeengjëllit Mihaill. Ata insistojnë për rritjen me 30 për qind të pagave në sistemin e Ministrisë së Punëve të Brendshme. Pakënaqësia e..

08.11.20 11:47 |
Vasill Velev

Kapitali industrial mendon se rritja e rrogës minimale është gabim

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari parashikon ulje të produktit të brendshëm bruto nga 3.5 deri në 5.5 për qind në varësi të valës së dytë të Covid-19. Këtë e tha për BNR kryetari i asociacionit Vasill Velev. Kjo rënie nuk do të..

20.10.20 13:58 |

Rritja e pagave të mësuesve shton interesin ndaj profesionit

Gjatë këtij viti u punësuan 2500 pedagogë të rinj, gjë që çoi në uljen e moshës mesatare të pedagogëve në shkollë. Tani ajo është nën 50 vjeç, përderisa para pak kohe ishte 52-53 vjeç. Këtë e tha kryetarja e Sindikatës së Mësuesve Bullgarë Janka..

13.10.20 16:01 |
Всички новини: днес | вчера