Eмисия новини
от 07.00 часа
Nadja Klisurska

Puna e bullgarëve është shumë e nënvlerësuar

Partia Socialiste Bullgare (BSP) ngul këmbë që paga minimale gjatë vitit 2021 të jetë 409 euro dhe jo 332 euro, siç propozon qeveria, tha në Parlament deputetja nga e majta Nadja Klisurska. Pagat në Bullgaria janë nga 4 deri në 6 herë më të ulëta..

09.10.20 18:02 |

Zgjatën deri në fund të vitit subvencionimin e pagave në kuadrin e masës 60/40

Në një mbledhje të jashtëzakonshme të Këshillit Kombëtar për bashkëpunim trepalësh partnerët socialë miratuan zgjatjen e masës 60/40 që nga 1 tetori deri në 31 dhjetor 2020. Shteti do të vazhdojë të paguajë 60% prej pagave, ndërsa punëdhënësit 40%..

05.10.20 17:07 |
Bojko Borisov

Janë parashikuar akoma 230 mln euro për shëndetësinë

Në buxhetin e ri për vitin 2021 për shëndetësinë janë parashikuar akoma 230 mln euro, tha Kryeministri Bojko Borisov në Gabrovo. Ai vuri në dukje se është me rëndësi që të mos rritet numri i të infektuarve me Covid-19 dhe u bëri thirrje kryetarëve..

04.10.20 15:48 |
Denica Saçeva

Qeveria propozon rritjen e rrogës minimale me 6.5 për qind

Në një takim me anëtarë dhe simpatizantë të partisë në pushtet GERB nga rajoni i qytetit Dobriç ministrja sociale Dnica Saçeva tha se do të bëjë propozim që nga viti i ardhshëm paga minimale mujore të bëhet 332 euro (650 leva). Që nga fillimi i vitit..

25.09.20 15:10 |

10% rritje e shpenzimeve për pagat

Megjithë krizën për shkak të pandemisë së Covid-19 shpenzimet e biznesit dhe të shtetit për pagat po rriten. Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave gjatë tremujorit të dytë të vitit shpenzimet e përgjithshme për një orë pune të punuar janë..

21.09.20 17:45 |
Pllamen Dimitrov

Biznesi dhe sindikatat kanë kundërshtime për pagën minimale

Biznesi nguli këmbë për ngrirjen e pagës minimale vitin tjetër dhe prognozoi një krizë të rëndë ekonomike gjatë muajve në vijim. Kryetari i Dhomës Ekonomike Bullgare Radosvet Radev tha para BNR-së se fillimi i krizës ende nuk ka ardhur...

08.09.20 18:20 |

7.9% papunësi në saje të ndihmës shtetërore për biznesin

Sipas variantit të parë të masës 60/40 për donacionin e pagave gjatë pandemisë së Covid-19 në periudhën 13 mars – 30 qershor, afro 180 000 veta kanë ruajtur vendet e tyre të punës në mbi 25 000 firma. Në kuadrin e masës në fjalë në periudhën 15..

03.09.20 12:18 |

Personeli mjekësor kërkon rritje të pagave

Mosha mesatare e infermiereve në Bullgari është 55 vjeç. Vetëm 60% prej tyre janë në moshë të aftë për punë. 19.7% janë pensioniste. 19.64% do të pensionohen së shpejti, njoftoi para Ministrit të Shëndetësisë Millka Vasileva – kryetare..

26.08.20 17:47 |

Asociacioni i Punëdhënësve: Masa “60/40” stimulon papunësinë

Sipas analizës së Dhomës Tregtare Industriale Bullgare masat e qeverisë "60/40" dhe "80/20" në përkrahje të biznesit nuk duhet të vazhdojnë në këtë mënyrë. Nuk është e drejt që punonjësi i cili nuk është në punë të marrë 100 për qind të pagës, sa..

07.08.20 16:23 |

Kriza nuk do të prekë shpenzimet e planifikuara ushtarake

Në Bullgari u zhvilluan qitje eksperimentale me kompleksin “Rubezh”. Qytetarër bullgarë duhet të dinë se në ushtrinë tonë punojnë profesionistë të mëdhenj. Këtë e shkroi në faqen Facebook Kryeministri Bojko Borisov, i cili ishte i pranishëm gjatë..

11.06.20 16:33 |
Всички новини: днес | вчера