Eмисия новини
от 00.00 часа

Bullgaria nuk ka kritere për aktualizimin e rrogës minimale

Bullgaria është një nga tri vendet në BE të cilat nuk kanë ligj me kritere për aktualizimin e pagës minimale të punës. dy shtetet e tjera janë Rumania dhe Estonia. Kjo bëhet e qartë nga dokumenti i Komisionit Evropian me të cilin shpallet fillimi i..

03.06.20 14:52 |
Ministrja Denica Saçeva

A do të zgjatet masa për subvencionimin e vendeve të punës edhe pas 1 korrikut?

Numri i të papunëve në fillim të krizës u rrit shumë, kishte nga 9000 të papunë të regjistruar në kuadrin e një dite. Tani, si rezultat i masave, rritja e të papunëve të regjistruar u ngadalësua. Sipas të dhënave për 13 majin të regjistruarit janë..

15.05.20 16:42 |

Bullgarët marrin dhe harxhojnë më shumë në fillim të vitit 2020

Të ardhurat mesatare totale për anëtar të familjes gjatë tremujorit të parë të vitit 2020 janë 875 euro dhe shënojnë rritje me 12.7 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2019. Paga zë pjesën më të lartë të të ardhurve – 58.5 për..

14.05.20 13:37 |
Pllamen Dimitroiv

Partnerët socialë kontraktuan masa kundër krizës

Turizmi dhe transporti do të marrin ndihmë speciale kundër krizës. Për këtë arritën marrëveshje partnerët socialë në një mbledhje online të Këshillit të Bashkëpunimit Trepalësh. U arrit marrëveshje për 20 masa nga gjithsej 65, tha lideri i Konfederatës së..

11.05.20 19:35 |

Sindikatat bullgare propozojnë masa suplementare në përkrahje të njerëzve të mbetur pa të ardhura në vend

A mbrohen të drejtat e punëtorëve dhe si sindikatat bullgare mundohen të ndihmojnë njerëzit të cilët kanë mbetur pa punë në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme? Prognozat për Bullgarinë parashikojnë rritje të papunësisë në vend nga..

01.05.20 06:45 |

Qeveria, punëdhënësit dhe sindikatat shqyrtojnë masat për ruajtjen e punësimit

Ditën e parë të javës Këshilli Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh që përbëhet prej përfaqësuesve të qeverisë, punëdhënësve dhe sindikatave do të shqyrtojnë projekte të qeverisë për caktimin e kushteve dhe të rendit të pagimit të kompensimeve..

13.04.20 07:35 |

Deputetë dhe ministra i japin pagat e tyre Ministrisë së Shëndetësisë

Deputetë, ministra, këshilltarë dhe udhëheqës të agjencive shtetërore nga data 1 prill heqin dorë nga pagat e tyre. Deri në përfundimin e gjendjes së jashtëzakonshme ata do t’i japin rrogat e tyre Ministrisë së Shëndetësisë. Këtë e vendosi parlamenti me..

07.04.20 07:52 |
Ministri Vlladisllav Goranov

Nuk do të shkurtohen pagat buxhetore, pensionet do të rriten

Pensionet do të rriten nga data 1 korrik, tha Ministri i Financave Vlladisllav Goranov. Rritja do të jetë 6.7 për qind, siç vendosi gjatë muajit dhjetor Parlamenti. Tani për tani nuk parashikohet ulje e pagave të paguara nga buxheti shtetëror. Ka..

30.03.20 16:22 |

Diferenca në pagat e mesme mujore në Bullgari është më se 4 herë

Në 7 bashki bullgare pagat janë më të larta se sa në kryeqytet, tregon një anketim i Institutit të Ekonomisë së Tregut. Megjithëqë Sofja është lidere ekonomike, paga mesatare në kryeqytet është 795 euro, përderisa në bashkitë e qyteteve Kozlloduj 817 euro,..

14.02.20 11:19 |

Të ardhurat e bullgarëve janë me 23 për qind më të ulëta nga ato të domosdoshme për jetesën normale

Sipas të dhënave të sindikatave për jetesën normale të një familjeje prej katër anëtarësh (2 të rritur dhe 2 fëmijë) ka nevojë për 1287 euro në muaj. Mbajtja e anëtarit të një familjeje prej katër vetash është 322 euro. Për sigurimin e mjeteve të..

12.02.20 14:36 |
Всички новини: днес | вчера