Eмисия новини
от 01.00 часа

Mbi 1/3 nga bullgarët nuk mundin të paguajnë faturat e tyre në afat

30% nga familjet në Bullgari janë në një pamundësi të paguajnë shërbimet komunale në kohë, tregon analiza vjetore e Bashkimit Evropian për të ardhurat dhe kushtet për jetesë. Në bazë të këtij treguesi vendi ynë renditet në vendin e dytë pas..

31.01.20 15:18 |

Nga 1 janari i vitit 2020 paga minimale në Bullgari bëhet 312 euro

Paga minimale mujore në Bullgari nga 286 rritet në 312 euro nga 1 janari i vitit 2020. Motivet janë zhvillimi ekonomik i vendit, ritmet e qëndrueshme të rritjes së produktit të brendshëm bruto, rritja e numrit të të punësuarve, rritja e mjeteve për rrogat e..

31.12.19 15:32 |

Pagat e infermiereve të ndërlidhura me ato të mjekëve

Bashkimi i Mjekëve Bullgarë dhe Arka e Shëndetësisë nënshkruan një marrëveshje kombëtare bazë për periudhën 2020 – 2022. Të paktën 50 për qind e të ardhurave të spitaleve do të përdoren për pagat. Me këtë u angazhua Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev..

23.12.19 16:47 |

Eurostati konstaton rritje të lartë të pagave në Bullgari

Bullgaria është ndër tri vendet e para me rritje më të konsiderueshme të pagimit të punës. Të dhënat e Eurostatit tregojnë vonim të rritjes së pagave gjatë tremujorit të tretë të vitit 2019 deri në 9,7% nga 11,3% gjatë tremujorit të dytë. Mirëpo, vendi..

16.12.19 15:23 |

Në një forum diskutohen perspektivat ekonomike për vitin 2020

Forumi Tradicional Ekonomik Bullgar i fundvitit diskuton në Sofje perspektivat ekonomike për vitin 2020. Në hapjen u vu në dukje, se sipas parashikimit zyrtar të Ministrisë së Financave për tri vitet e ardhshme rritja e ekonomisë kombëtare do të mbetet 3 –..

03.12.19 13:31 |

Bullgaria dëshiron të kthejë punëtorët nga jashtë

Ekonomia bullgare ka nevojë për krah pune. Papunësia është mezi 3.7 për qind dhe siç thotë kryeministri Bojko Borisov, nuk punojnë vetëm ata, të cilët nuk dëshirojnë. Në të njëjtën kohë numri i njerëzve që braktisën vendin në kërkim të punës më..

21.11.19 13:43 |

Shteti stimulon kthimin e specialistëve bullgarë nga jashtë

Shteti është gati që nga viti 2020 t'u paguajë për një vit deri në 600 euro në muaj të gjithë bullgarëve të cilët kthehen nga jashtë për të punuar në Bullgari. Kushti është të prezantojnë kontratë me punëdhënës. Nuk është e domosdoshme që puna të gjendet..

15.11.19 19:08 |

Ka nevojë për reforma në shëndetësi, që të ndalojnë protestat e punonjësve mjekësorë

Më 7 tetor – Dita Botërore për Punë të Denjë, sindikatat e punonjësve mjekësorë në Konfederatën e Sindikatave të Pavarura, bashkë me Asociacionin Bullgar të Profesionistëve për Kujdes Shëndetësor, filluan protestë kombëtare para Këshillit të Ministrave në..

08.10.19 15:36 |

Eurostat: Rritje 10% e pagave bullgare nga janari deri në mars

Rritje prej 12,7% të pagave në Bullgari gjatë tremujorit të parë të vitit 2019, tregojnë të dhënat e Evrostatit. Më e madhe është rritja në fushën e shërbimeve – 13,1%, në industri – 11,0% dhe në sektorin e ndërtimit – 8,3%. Ajo e pagave për punë..

17.06.19 16:31 |
Logoja e Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari

Shpenzimet për jetesë në Bullgari janë duke u rritur

Sipas të dhënave të Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari gjatë tremujorit të parë të këtij viti për shpenzimet e një familjeje katër anëtarëshe kanë qenë të nevojshme 313 euro për një person – kjo do të thotë 16 euro më shumë krahas..

09.05.19 13:17 |
Всички новини: днес | вчера