Eмисия новини
от 05.00 часа

Të ardhurat e ekonomive shtëpiake bullgare janë rritur me 7.6 %

Gjatë vitit 2018 në Bullgari të ardhurat vjetore reale gjithsej për një anëtar të familjes ka qenë 3 014 euro /6013 leva/, që do të thotë një rritje prej 7.6% kundrejt vitit 2017. Për dhjetë vjetët e fundit / 2009-2018/ të ardhurat e përgjithshme..

16.04.19 15:59 |

Bullgari arrin të mbijetojë me të ardhurat më të ulëta në BE

Instituti Evropian i Sindikatave publikoi një raport krahasues kushtuar punës në BE për vitin 2018. Në qendër të vëmendjes janë pagat nga 10 vitet e kaluara. Nga raporti bëhet e qartë se Bullgaria është rekordiste për nga rritja reale e pagës mesatare..

05.04.19 15:27 |

Rritja e pagave në Bullgari është më e lartë nga rritja e PBB-së

Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) i Bullgarisë sot është me 2.5 për qind më i lartë sesa në vitin 1987, por kjo nuk është shkas krenarie. Këtë e deklaroi Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev. Çështja e madhe është se si ekonomia të hipë më lart? Sepse..

14.03.19 16:07 |

Ringjallja e rajoneve të prapambetura bullgare mund të jetë fakt në të ardhmen jo të largët

Sipas të dhënave të fundit të Eurostatit 5 nga 20 rajonet më të prapambetura në BE ndodhen në Bullgari. Vetëm rajoni Jugperëndimor, ku është kryeqyteti i Sofjes, paraqitet mirë dhe atje treguesi për Produktin e Brendshëm Bruto për frymë të..

05.03.19 15:29 |

Rriten të ardhurat e punonjësve në Bullgari

Pagimi i punës në Bullgari po rritet. Paga mesatare gjatë dhjetorit ka qenë 616 euro. Sivjet biznesi do të vazhdojë t’i rritë pagat. Këtë e deklaroi Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Biser Petkov para televizionit BTV. “Paga minimale është rritur..

14.02.19 10:28 |

Më shumë punëtorë me paga më të larta kërkohen në Sofje

Në Sofje ofrimi i punës është më i lartë dhe pagat janë më të mira. Kjo bëhet e qartë nga regjistri elektronik i tregut të punës i Agjencisë së Punësimit. Aktualisht atje ka informacion për 10 mijë vende të lira pune. Më të larta janë pagat e..

12.02.19 18:54 |

Ekonomia bullgare gjatë 2019-ës – rritje e matur, por e qëndrueshme

Tani është koha e prognozave dimërore vjetore ekonomike të qendrave të ndryshme kërkimore dhe të institucioneve botërore. Para pak kohe u bënë të njohura prognozat e Bankës Botërore, të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Komisionit Evropian...

12.02.19 15:39 |
Всички новини: днес | вчера