Eмисия новини
от 15.00 часа

Stafi diplomatik vijon grevën dhe protestën

Zyrtarë të Ministrisë së Jashtme protestojnë në Sheshin e Pavarësisë në kryeqytet në të ashtuquajturin “trekëndësh të pushtetit”. Me aksionin e protestës është shprehur përkrahja për deklaratën e kryeministrit në detyrë Gëllëb Donev, të bërë nga..

14.12.22 10:20 |

Inflacioni vazhdon të tejkalojë rritjen e të ardhurave

Pabarazitë sociale dhe inflacioni janë dy nga problemet kryesore në politikën e të ardhurave në vendin tonë. Dhe nëse inflacioni është një problem pan-evropian, i provokuar nga faktorë të jashtëm - lufta në Ukrainë, çmimi i transportuesve të..

24.08.22 07:15 |

Buxheti i Akademisë Bullgare të Shkencave e vë në rrezik punën e institucionit, paralajmërojnë shkencëtarët

Buxheti për vitin 2022, i cili pritet të hyjë në fuqi nga muaji prill, parashikon mjetet për politika në fushën e arsimit dhe të shkencës  të jenë në përmasë  të 6,4 miliardë levave. Prej tyre për institucionin më të vjetër autoritar shkencor tek..

10.02.22 07:15 |

Protestë dhe konraprotestë në qendër të Sofjes

Policë dhe zjarrfikës nga mbarë vendi dolën për një protestë të dytë kombëtare në qendër të Sofjes, që të kërkojnë rritje të pagave të tyre, transmetoi reporteri i BNR-së Nikollaj Hristov. Nëpunësit e rendit publik nuk janë kënaqur për rritjen..

29.11.20 14:19 |

Pas një maratone parlamentare 3 ditore deputetët miratuan buxhetin e shtetit për vitin 2021

Të ardhurat e planifikuara janë për 24.3 miliardë euro. Shpenzimet janë për 26.8 miliardë euro. Deficiti është pothuajse 2.56 miliardë euro, që është 4% e PBB-së. Qeveria do të jetë në gjendje të mbulojë deficitin duke grumbulluar një borxh prej..

26.11.20 12:45 |

¾ prej studentëve presin se do të gjejnë punë në Bullgari

78% prej studentëve bullgarë mendojnë se në Bullgari ka kompani, të cilat u përgjigjen të gjitha kritereve të tyre. 62% besojnë se mund ta gjejnë vendin e vet të punës në Bullgari, tregon studimi “Punëdhënësi më i dëshirueshëm” i zhvilluar nga agjencia..

14.04.20 13:42 |
Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev

Tani për tani Bullgaria nuk do të marrë kredi nga KE-ja për skemën “60/40”

Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev tha se tani për tani Bullgaria nuk do të marrë kredi nga Fondi