Eмисия новини
от часа

63 ndërmarrje të mëdha dhe të mesme janë të prekura nga COVID-19 në Bullgari

Deri tashti më se 63 ndërmarrje të mesme dhe të mëdha me më se 37 mijë të punësuar u prekën nga kriza për shkak të pandemisë me COVID-19 dhe të gjendjes së jashtëzakonshme në vend. Këtë e tregon një anketimi i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në..

31.03.20 14:28 |

Cilët prej dezinfektuesve janë efektivë kundër COVID-19

Që nga informacionet e para për përhapjen gjithnjë e më të gjerë të koronavirusit njerëzit filluan të blejnë sasi të mëdha preparatesh dhe xhelash dezinfektues. Në rrjetin e dyqaneve jo vetëm që u zvogëluan por edhe u zhdukën xhelat antibakterialë..

30.03.20 11:57 |
Godina e Bankës Popullore Bullgare në Sofje

Banka Popullore Bullgare do t’i lejojë bankat tregtare për të shtyrë afatet e pagesës së kredive

Banka Popullore Bullgare do të caktojë kriteret për moratoriumet publike dhe private të pagimeve të kredive bankare. Vendimi do të jetë në bazë të kritereve të përpunuara nga Organi Unik Bankar i BE-së, saktësuan nga Banka Qendrore. Masa ka si qëllim të..

25.03.20 15:23 |

Një zinxhir i madh tregtar dhe një operator celular i bënë dhurata pa kushte Spitalit “Aleksandrovska”

Dhurata pa kush për Spitalin Universitar “Aleksadnrovska” në Sofje bënë një zinxhir të madh tregtar dhe një operator celular, përkatësisht 200 mijë leva dhe 220 mijë leva. Nga zinxhiri tregtar theksojnë, se “Vetëm mjekët janë ata të cilët mund të..

22.03.20 09:35 |

Bullgarët me banim jashtë shtetit të mendojnë nëse të kthehen në Bullgari

Ministria e Punëve të Jashtme u bëri apel të gjithë bullgarëve të përmbahen nga udhëtimet përtej kufirit në se kjo nuk është e domosdoshme. Gjithashtu u bëhet apel bullgarëve me banim të përhershëm përtej kufirit “të shfaqin ndërgjegje dhe kujdes ndaj të..

13.03.20 14:51 |
Всички новини: днес | вчера