Eмисия новини
от 17.00 часа

Bullgaria ka rritur tri herë aktivet e saj neto për frymë të popullsisë

Gjatë 11 viteve të fundit Bullgaria i ka rritur tri herë aktivet e saj neto për frymë të popullsisë deri në 9 586 euro. Këtë e shkroi në profilin e vet në Facebook Kryeministri Bojko Borisov, duke u mbështetur te një studim i kompanisë gjermane të..

14.10.20 10:22 |

Fillojnë procedurat e mbështetjes së biznesit për 200 milionë leva

Deri në fund të muajit do të fillojnë katër procedura të reja në përkrahje të firmave bullgare, njoftoi zëvendës ministrja e ekonomisë Jana Topallova në kuadrin e online forumit  kushtuar masave financiare në mbështetje të biznesit në kushtet e..

09.10.20 07:05 |
Ryma Ballkanike

“Gazprom” pret që Bullgaria të përfundojë “Rrymën Turke”

Projekti “Rryma Turke” ose “Rryma Ballkanike” do të vonohet me gjysmë vit dhe do të përfundojë deri në fund të vitit 2020 sipas Bullgarisë. Kjo thuhet në një memorandum të viganit rus të gazit “Gazprom” për një emision të ri të eurobonove. Ndërtimi..

07.10.20 16:32 |
Bojko Borisov

Janë parashikuar akoma 230 mln euro për shëndetësinë

Në buxhetin e ri për vitin 2021 për shëndetësinë janë parashikuar akoma 230 mln euro, tha Kryeministri Bojko Borisov në Gabrovo. Ai vuri në dukje se është me rëndësi që të mos rritet numri i të infektuarve me Covid-19 dhe u bëri thirrje kryetarëve..

04.10.20 15:48 |
Ministri Vëllçev

Megjithë pandeminë do të ketë ekskursione shkollore

Ekskursionet për nxënësit janë kufizuar deri në një javë dhe ne rekomandojmë që të jenë në fund të vitit shkollor. Ka të ngjarë që situata lidhur me pandeminë rreth pranverës së 2021-ës të jetë më e mirë, por nuk kemi arsye për t’i ndaluar..

02.10.20 13:16 |

Në buxhetin shtetëror për 2021 parashikohet mundësi për deficit mbi 3 për qind

Në rast rrethana të jashtëzakonshme deficiti buxhetor të mund të tejkalojë pragun e parashikuar nga 3 për qind nga Produkti i Brendshëm Bruto, ofron Ministria e Financave. Pandemia Covid-19 dhe stangacioni global ekonomik vendosën në provë kornizat..

29.09.20 12:18 |
Marijana Nikollova

Turizmi bullgar do t’i shpresojë mbështetjes së bullgarëve edhe gjatë dimrit

Në kushtet e pandemisë së koronavirusit afro 550 mijë bullgarë zgjodhën pushimoret detare në Bullgari gjatë kësaj vere. Ky është një sukses i padiskutueshëm i cili i detyrohet profesionalizmit të biznesit dhe respektimit rigoroz të masave kundër..

28.09.20 17:48 |

Shtesë nga 25 euro për pensionistët gjatë periudhës së pandemisë

Pensionistët do të marrin shtesë nga 50 leva çdo muaj përderisa zgjatet pandemia. Pas kësaj pensionet do të indeksohen. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov para banorëve të fshatit Lesidren rajoni i qytetit Loveç. “Mendojmë edhe për ju, por nuk..

28.09.20 15:57 |

Agjentët për përjetim të parrezikshëm në aeroport – tanimë dhe tek ne

Në kohëra të covid pandemisë fluturimet me ulje në aeroportet ndërkombëtare janë një përjetim stresues. Por, frika nga e panjohura dhe nga pasiguria nuk janë pengesë për një shumicë njerëzish të bëjnë gati bagazhin e tyre dhe t'i drejtohen..

28.09.20 10:57 |

Paralajmërim për të mos e nënvlerësuar rrezikun nga Covid-19

Në sfondin e dhjetëra tragjedive te ne të lidhura me pandeminë në hapësirën publike dhe në media po vazhdon përhapja e pohimeve kontradiktore për mbajtjen e maskave dhe koronavirusin, të cilat nuk janë përkrahur me fakte shkencore dhe shprehin..

25.09.20 17:45 |
Всички новини: днес | вчера