Eмисия новини
от 20.00 часа
Marijana Nikollova

Turizmi bullgar do t’i shpresojë mbështetjes së bullgarëve edhe gjatë dimrit

Në kushtet e pandemisë së koronavirusit afro 550 mijë bullgarë zgjodhën pushimoret detare në Bullgari gjatë kësaj vere. Ky është një sukses i padiskutueshëm i cili i detyrohet profesionalizmit të biznesit dhe respektimit rigoroz të masave kundër..

28.09.20 17:48 |

Shtesë nga 25 euro për pensionistët gjatë periudhës së pandemisë

Pensionistët do të marrin shtesë nga 50 leva çdo muaj përderisa zgjatet pandemia. Pas kësaj pensionet do të indeksohen. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov para banorëve të fshatit Lesidren rajoni i qytetit Loveç. “Mendojmë edhe për ju, por nuk..

28.09.20 15:57 |

Agjentët për përjetim të parrezikshëm në aeroport – tanimë dhe tek ne

Në kohëra të covid pandemisë fluturimet me ulje në aeroportet ndërkombëtare janë një përjetim stresues. Por, frika nga e panjohura dhe nga pasiguria nuk janë pengesë për një shumicë njerëzish të bëjnë gati bagazhin e tyre dhe t'i drejtohen..

28.09.20 10:57 |

Paralajmërim për të mos e nënvlerësuar rrezikun nga Covid-19

Në sfondin e dhjetëra tragjedive te ne të lidhura me pandeminë në hapësirën publike dhe në media po vazhdon përhapja e pohimeve kontradiktore për mbajtjen e maskave dhe koronavirusin, të cilat nuk janë përkrahur me fakte shkencore dhe shprehin..

25.09.20 17:45 |

Sfidat përpara SPA turizmit në Bullgari dhe zgjidhjet e mundshme

Pandemia nga Covid-19 çoi deri në një ulje të madhe të turistëve të huaj, të cilët e kanë zgjedhur Bullgarinë për pushim të vet. Kufizimet e  imponuara për udhëtim nuk u lejuan bullgarëve të shumtë të realizojnë pushimin e tyre të planifikuar..

24.09.20 13:53 |
Polina Karastojanova

Ulja e numrit të turistëve me 80 për qind për shkak të Covid-19

80 për qind më pak turistë pushuan gjatë kësaj vere tek ne për shkak të epidemisë së koronavirusit, ndërsa 30 për qind nga të punësuarit në degën turistike humbën vendet e tyre të punës. Këtë e tha para Nova TV Polina Karastojanova, drejtoreshë..

24.09.20 12:42 |
Bojko Borisov

Bullgaria më shpejtë dhe në mënyrë më adekuate i reagoi kërcënimit të Covid-19

“Bullgaria më shpejtë dhe në mënyrë më adekuate i reagoi kërcënimit shëndetësor dhe ekonomik të pandemisë Covid-19”, shkroi në faqen e tij Facebook kryeministri Bojko Borisov. Ai thekson se masat që u ndërmorën ishin me kohë dhe tashmë ndihmojnë..

24.09.20 12:26 |
Roberto Speranca

Në Itali ata që vijnë nga Bullgaria nuk vihen nën karantinë të detyrueshme

Ministri italian i shëndetësisë Roberto Speranca urdhëroi që Bullgaria të nxirret nga lista e shteteve për të cilët karantina 14 ditore është e detyrueshme. Nga 22 shtatori deri më 7 tetor Bullgaria është në grupin e shteteve të BE-së shtetasit e të..

22.09.20 15:42 |

Covid-19 nuk është aq i rrezikshëm për nxënësit se sa për njerëzit që kanë kontakt me ta

Pritet që grumbullimi i më shumë njerëzve në shkollë të çojë deri në përhapjen e virusit te më shumë njerëz. Rreziku më i madh është se kjo mund të mos jetë aq e rrezikshme për fëmijët se sa për ata që kanë kontakte me ta . Këtë e tha para BNT..

22.09.20 13:01 |

“Bulgaria Air” u jep bonus pasagjerëve për shkak të pandemisë

Që t’u përgjigjet nevojave të klientëve të vet dhe gjendjes dinamike në kushtet e pandemisë aviokompania kombëtare “Bulgaria Air” zgjati periudhën e ndryshimit falas të biletave të avionëve. Çdo një pasagjer i cili ka udhëtim të planifikuar me..

19.09.20 16:41 |
Всички новини: днес | вчера