Eмисия новини
от 05.00 часа

Deficit buxhetor mbi 2 miliard euro vetëm për një muaj

Sipas Marrëveshjes së Maastrihtit deficiti buxhetor i shtetit nuk duhet të tejkalojë 3 për qind nga produkti i brendshëm bruto (PBB), ndërsa shuma totale e borxhit shtetëror nuk duhet të kalojë 60 për qind nga PBB. Deri më tani këto..

07.01.22 07:15 |
Komiteti Kombëtar i Pandemisë

Do të mbetemi të mbyllur për dhjetë ditë në rast koronavirusi

Nga java e ardhshme, karantina për pacientët me Covid-19 do të ulet nga 14 në 10 ditë dhe ata që janë në kontakt me ta do të qëndrojnë në shtëpi vetëm për një javë. Këtë qëndrim të autoriteteve shëndetësore e bëri të ditur Zëvendës Ministri i..

06.01.22 18:49 |
Aleksandër Kabranski dhe Stefania Llazarova

Dy nxënës u dekoruan për krijimin e një maske të biodegradueshme

Dy nxënës të klasës së dhjetë të Shkollës së Mesme të Shkencave Natyrore dhe të Matematikës në qytetin Jamboll(Bullgari Juglindore) morën një çmim nga Instituti i Nxënësve i Akademisë Bullgare të Shkencave për krijimin e një maske të..

05.01.22 17:03 |

Çfarë vit po përcjellim – bullgarët në Bullgari dhe në të gjithë botën

Po përfundon një vit plotë sfida dhe kthesa të papritura. Pandemia ndryshoi ditët tona të përditshme dhe rirenditi prioritetet tona, ndërsa triptiku zgjedhor – peizazhin politik në vend. Covid dhe “zgjedhje” – këto ishin dy fjalët domethënëse për..

31.12.21 11:45 |
Porf. Penka Petrova

Pritet që në vitin 2022 Omikron të jetë vala e fundit e pandemisë Covid-19

Vendimtare për rrugëdaljen e mirë nga infektimi me koronavirus është doza përforcuese. Asnjë person me një dozë të tretë nuk u sëmur rëndë ose nuk vdiq. Kështu tha për BNR Prof. Penka Petrova, Drejtoreshë e Institutit të Mikrobiologjisë në..

31.12.21 11:19 |

2021 – vit i lumtur personal për bullgarët dhe i keq për vendin

Edhe pse po dërgojmë një vit të dominuar nga pandemia Covid, pasiguria ekonomike dhe paqëndrueshmëria politike, më shumë se gjysma e bullgarëve (55%) thonë se ishin të lumtur në vitin 2021. Këtë e tregojnë rezultatet e një studimi të agjencisë..

31.12.21 06:45 |
Kirill Petkov

Qeveria siguron mjete suplementare për rrymën elektrike dhe omikron

Kabineti duhet të sigurojë burime shtesë buxhetore për shkak të çmimeve të larta të energjisë elektrike për ta lehtësuar biznesin. Kështu deklaroi kryeministri Kirill Petkov në seancën e sotme të qeverisë. Qeveria pritet të diskutojë edhe një program..

30.12.21 17:53 |

Turizmi përcjell një vit 2021 jo aq të keq por plotë kthesa dhe pasiguri

Një vit tjetër i shënuar nga Covid-19 është duke përfunduar, përderisa të punësuarit në turizëm po mbyllin bilancet dhe bëjnë plane për të ardhmen e afërt, sado e paqartë të jetë. Është e vërtetë se pandemia fund e krye ndryshoi mënyrën tonë të..

30.12.21 12:58 |

Bullgaria përcjell një vit të paqëndrueshmërisë politike me shqetësim për të ardhmen

Ditët dhe orët e fundit të dhjetorit janë koha e bilancit. Sidoqoftë, vitet 2020 dhe 2021 ishin më të veçanta, pasi kaluan nën shenjen e epidemisë globale. Rendi i ditës i shoqërisë sonë i nënshtrohet luftës me Covid-19, numrit gjithnjë në rritje..

30.12.21 11:02 |
Patriku Neofit

Patriku Neofit bekoi bullgarët për festën e madhe të krishterë të Lindjes së Krishtit

Në të gjitha kishat e vendit u shërbyen mesha të shenjta solemne kushtuar Lindjes së Krishtit. Në katedralen “Shën Aleksandër Nevski” në Sofje Patriku Neofit bekoi bullgarët dhe i uroi për festën e madhe të krishterë. Ai u bëri thirrje..

25.12.21 14:54 |
Всички новини: днес | вчера