Eмисия новини
от 18.00 часа

Shumë gra mund të mbeten përgjithmonë pa punë pas pandemisë

Një nga pasojat më serioze ekonomike të pandemisë botërore është papunësia në rritje. Para pak kohe Agjencia e Punësimit  shpalli 7% papunësi për muajin janar në Bullgari. A mund të flasim për shpërndarjen gjinore të papunësisë si pasojë e pandemisë, dhe..

24.02.21 08:05 |

Varfëri, pabarazi, papunësi - sfida të vjetra përpara Evropës së Re

Tema bazë në Bashkimin Evropian në lidhje me evitimin e pasojave nga kriza ekonomike është punësimi i popullatës. Që nga fillimi i pandemisë mijëra ndërmarrje mbetën të mbyllura, milionë evropianë humbën punën e vet, kurse për një pjesë të madhe prej nesh..

15.02.21 15:07 |

Në fillim të vitit shkalla e papunësisë në vend ishte 7 për qind

Papunësia në janar regjistruar nga Agjencia e Punësimit ishte 7 për qind. Krahasuar me muajin e mëparëshëm ajo u rrit me 0.3 për qind ndërsa rritja në bazë vjetore ishte 0.7 pikë, njoftoi BTA. 229 750 veta u regjistruan në zyrat e punës ose 9..

15.02.21 13:44 |

Sindikalistët ngulin këmbë për rritjen e të ardhurve me 15 për qind dhe për ruajtjen e vendeve të punës

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari njoftoi rezultatet e përgjithësuara për tendencat në koston e jetesës në Bullgari gjatë tremujorit të katërt të vitit 2020. Sipas analizës së sindikatës për një person të familjes janë të..

09.02.21 15:41 |

Vetëm për 10 ditë biznesi bullgar ka marrë 30 mln. euro për shkak të pandemisë

Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov njoftoi para gazetarëve se në kuadrin e ministrive të ekonomisë dhe të punës dhe politikës sociale biznesi është përkrahur me rreth 800 mln. euro. Është arritur marrëveshje për akoma 200 mln euro. Vetëm gjatë..

03.02.21 15:50 |

A do të mbijetojnë degët që janë të detyruara të kufizojnë aktivitetet e tyre për shkak të Covid-krizës?

Pandemia nga Codid-19 dhe masat e imponuara kundra epidemiologjike, të cilat tanimë një vit janë pjesë nga ditët tona të përditshme, ndikuan në mënyrë jashtëzakonisht negative mbi një sërë sektorësh. Ringjallja e disa prej sektorëve gjatë verës qe për një..

27.01.21 06:15 |

Zgjatën gjendjen e jashtëzakonshme epidemike

Gjendja e jashtëzakonshme epidemike zgjatet deri më 30 prill. Qeveria miratoi vendimin dhe Kryeministri Bojko Borisov urdhëroi Ministrin e Shëndetësisë të përgatitë një urdhër me afate të përcaktuara qartë për lehtësimin gradual të masave...

26.01.21 15:24 |
Denica Saçeva

Këtë javë do të vendoset për shfuqizimin e disa nga masat antikovid

Autoritetet po diskutojnë një lehtësim gradual të masave antiepidemike. Ne marrim propozime të ndryshme në lidhje me hapjen e objekteve, tha Ministrja e Çështjeve Sociale Denica Saçeva për Nova TV. “Ka propozime për të filluar me vendpushimet..

18.01.21 12:23 |

Masat 60/40 dhe 80/20 kanë ruajtur vendet e punës të mbi 300 000 bullgarëve

Në fund të vitit 2020 papunësia në Bullgari ka qenë 6.7%. Gjatë dhjetorit masat e rrepta kufizuese për shkak të pandemisë tashmë ishin në fuqi. Një sërë biznesesh përsëri mbetën të mbyllura, por papunësia në krahasim me nëntorin nuk është rritur,..

15.01.21 16:56 |

Kriza e koronavirusit dërgoi 380 000 nëpunës në bursë

380 000 veta kanë mbetur pa punë gjatë 11 muajve të fundit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave dhe të Agjencisë së Punësimit, të cilat ndjekin se si kriza e koronavirusit ndikon mbi tregun e punës. Për periudhën e njëjtë kanë..

02.01.21 09:51 |
Всички новини: днес | вчера