Eмисия новини
от 07.00 часа

Paratë nga bullgarët jashtë vendit po ulen

Paratë e dërguara në vend nga bullgarët jashtë shënojnë një ulje. Sipas Bankës Kombëtare Bullgare në dy muajt e parë të vitit 2021 transferimet e emigrantëve arritën në vetëm 24.8 milion euro. Për të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, kur bota..

22.04.21 11:16 |

Parashikohet një rënie serioze e mjeteve të cilat i dërgojnë emigrantët në Bullgari

Një rënie е parave që emigrantët i dërgojnë në atdheun e tyre do të ketë një ndikim shkatërrues në një sërë vendesh nga regjioni i Evropës Lindore dhe Azisë Qendrore , prognozon Banka Botërore. Ekspertët parashikojnë një rënie nga 16 % të parave të..

01.12.20 07:10 |
Petër Ganev

Buxheti shtetëror do të ketë tepricë deri në fund të vitit 2020

Për 9 muajit e parë buxheti i shtetit do të ketë 450 milion euro tepricë dhe vitin e radhës muajit e fundit do të harxhohen mjaftë mjete. Mendoj se nuk do të ketë deficit sepse nuk ka mjaftë dega ku të harxhohen ato para. Shumat e madha dhe kursimet e..

06.10.20 17:08 |
Arkadi Sharkov

Shtimi i parave për shëndetësinë është më tepër një masë parazgjedhore

Shtimi i parave për shëndetësinë është më tepër një masë parazgjedhore se sa antikrize, tha para Radios Kombëtare Bullgare Arkadi Sharkov në lidhje me mjetet suplementare për shëndetësinë nga 250 milion leva. Sharkov i cili është përfaqësues i një klubi..

29.07.20 11:18 |

Sa harxhojnë bullgarët për festat e fundvitit

Shpenzime rekorde bëjnë bullgarët para natës së Vitit të Ri. Në lidhje me festat e fundvitit janë harxhuar mbi 1,2 mlrd. euro. Vetëm për 7 ditët e fundit të vitit 2019 – nga 22 deri më 30 dhjetor në dyqane dhe restorante janë paguar para në..

31.12.19 10:47 |

Zbuluan një grup kriminal i cili tërhiqte para me karta të falsifikuara bankare

Drejtoria e Përgjithshme për Luftimin e Kriminalitetit të Organizuar zbuloi një grup kriminal i cili tërhiqte para me karta të falsifikuara bankare në Bullgari dhe jashtë shtetit. U akuzuan katër veta, disa prej të cilëve me dënime jashtë shtetit. Grupi u..

29.11.19 15:29 |

Paratë që dërgojnë emigrantët në Bullgari tejkaluan 1 miliardë euro

Për herë të parë paratë të cilat emigrantët bullgarë dërgojnë në shtëpi tejkaluan 1 miliard euro në vit, njoftoi Evrostati. Sipas të dhënave për vitin 2018 transferimet private nga BE-ja për Bullgarinë ishin në përmasë 833 milionë euro, ndërsa nga vendet..

12.11.19 18:14 |

334 bullgarë me llogari bankare jashtë shtetit me vlerë të përbashkët mbi 1 mln. euro

334 bullgarë në fundin e vitit 2017 kanë pasur llogari në vende të tjera dhe në zona offshore me para në to për më shumë se 1 mln. euro. Agjencia Kombëtare për të Ardhurat (administrata tatimore) ka filluar kontrollime të këtyre mjeteve , por..

28.05.19 16:33 |
Всички новини: днес | вчера