Eмисия новини
от 12.00 часа

Para votimit vendor shtynë diskutimet në Kuvendin Popullor për Buxhetin 2024

Lideri i GERB-it, Bojko Borisov, deklaroi se rezultati më i mirë përfundimtar i zgjedhjeve lokale do të ishte nëse të tri partitë që hyjnë në qeveri do të kishin më së shumti këshilltarë dhe kryetarë komunash. “Kjo do të riafirmojë qeverinë”, tha..

29.09.23 11:57 |
Vezhdi Rashidov

Vezhdi Rashidov largohet nga politika

Skulptori Vezhdi Rashidov dha dorëheqjen si deputet. Në një mesazh për mediat thuhet se Rashidov përveç nga parlamenti po largohet nga partia GERB dhe politika. Ai nuk i saktësoi arsyet, por më 7 gusht dha dorëheqjen si kryetar i komisionit për..

09.08.23 10:46 |

Përfshijnë pedofilët dhe përdhunuesit në regjistra

Parlamenti vendosi të krijojë një regjistër kombëtar për rastet e pedofilisë. Ndryshimi është pjesë e Ligjit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje, i cili po debatohet në Parlament në lexim të dytë. Regjistri do të mbulojë rastet e pedofilisë në vend..

19.07.23 18:18 |

Besimi në parlament është pak më shumë se 15%

Pas tre muajsh punë, besimi në parlament është 15.3%, dhe mosbesimi është 77.1%. Qeveria, pas një muaji punë, evidenton 16.6% besim dhe 69.7% mosbesim te bullgarët në moshë madhore. Këtë e tregojnë rezultatet e anketës së rregullt..

14.07.23 17:58 |

Fati i referendumit për euron mbetet i paqartë

Shumica në Kuvendin Popullor, e përfaqësuar nga GERB-SDS, PP-DB dhe DPS, hodhi poshtë propozimin e Komiteti nismëtar i qytetarëve për të mbajtur një referendum kombëtar për ruajtjen e levës bullgare si monedhë e vetme kombëtare për 20 vitet e ardhshme...

12.07.23 07:15 |
Nikollaj Denkov

Një takim i liderëve pushtetarë do të zgjidhë mosmarrëveshjet parlamentare

Në ditët në vijim do të mbahet takim i kryesisë së shumicës parlamentare për të zgjidhur kontradiktat, njoftoi kryeministri Nikollaj Denkov. Ai gjithashtu do të marrë pjesë në bisedime dhe përkujtoi se të gjitha emërimet në qeveri janë të dakorduara..

27.06.23 11:27 |

Presidenti mendon se koalicioni i ri i bëri zgjedhjet të pakuptimta

Para se parlamenti të votonte për kabinetin e propozuar nga dy formacionet PP-DB dhe GERB-SDS, presidenti Rumen Radev rekomandoi që qeveria e re “të mos tradhtojë interesat kombëtare pasi liderët e koalicionit të ri tradhtuan besimin e votuesve të..

06.06.23 14:26 |

Parlamenti është gati të votojë qeverinë e re që më 6 qershor

Në një ceremoni të shkurtër, koalicioni “Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike" (PP-DB) i ktheu presidentit Rumen Radev mandatin e dytë të përfunduar për formimin e qeverisë. Në dorëzim, kandidati për kryeministër Nikollaj Denkov tha se..

05.06.23 12:27 |
Këshilli i Ministrave

Kabineti propozoi zgjatjen e efektit të Buxhetit 2022

Kabineti i propozon parlamentit të zgjasë veprimin e të ashtuquajturit ligj shtesë të Buxhetit për vitin 2022 deri në miratimin e një kuadri financiar tërësisht të ri për vitin aktual, njoftoi shërbimi për shtyp i qeverisë. Projektligji i propozuar..

30.05.23 18:47 |
Stoju Stoev

Mekanizmi për hetimin e Prokurorit të Përgjithshëm u miratua në lexim të parë nga komisioni ligjor në Asamblenë Kombëtare

Komisioni Ligjor Parlamentar miratoi në lexim të parë ndryshimet që vendosin një mekanizëm për hetimin e Prokurorit të Përgjithshëm. Kryetari i komisionit, Stoju Stoev, tha se do të bëjë gjithçka që në mbledhjen e së premtes të Kuvendit Popullor të..

19.05.23 09:08 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна