Eмисия новини
от 15.00 часа

Një tjetër “parti ndryshimi” po shkon në zgjedhje

Për herë të parë në kuadrin e një viti bullgarët do të votojnë herën e tretë me radhë për një parlament të ri. Kjo imponohet pasi Legjislaturat e 45-të dhe 46-të të Kuvendit Popullor nuk arritën të formojnë një qeveri të rregullt. Paaftësia e..

16.09.21 13:50 |

Stefan Janev premtoi vazhdimësi midis dy kabineteve

“Qeveria po demonstron një mënyrë të re të punës - transparencë dhe llogaridhënie”, tha Kryeministri Stefan Janev gjatë raportimit të punës së kryer nga qeveria e përkohshme. Sipas tij, kabineti ka treguar mangësitë në shpenzimin e fondeve publike..

15.09.21 18:01 |
Iva Miteva

Ka të ngjarë që parlamenti të miratojë në lexim të parë korrigjimet në Ligjin për Pushtetin Gjyqësor

Komisioni Ligjvënës i Parlamentit miratoi në leximin e parë ndryshimet në Ligjin për Pushtetin Gjyqësor. Ato parashikojnë mbylljen e Gjykatës së Specializuar dhe të Prokurorisë. Përfaqësuesit e BSP, “Ka një popull të tillë”, “Ngrihu BG! Ne po vijmë” dhe..

13.09.21 18:02 |
Ivan Geshev

Ivan Geshev: Krimi do të arrijë nivelet e viteve 90

Kryeprokurori Ivan Geshev papritmas erdhi në parlament për të paralajmëruar deputetët nga komisioni ligjvënës se prokuroria shtetërore nuk pranon të marrë përgjegjësinë për pasojat e mbylljes së gjykatës dhe prokurorisë së specializuar dhe..

10.09.21 14:57 |

Brenda disa ditësh presidenti do të shpërndajë parlamentin

Shpërbërja e Legjislaturës së 46-të të Kuvendit Popullor është çështje ditësh, tha Presidenti Rumen Radev gjatë dëgjimit të kandidates së re për anëtar të Komisionit Qendror Zgjedhor - KQZ nga kuota e “Ka një popull të tillë” - Gergana Stojanova. Ajo u..

10.09.21 12:04 |

Presidenti e konsideron të pranueshëm variantin zgjedhor 2 në 1

Në një takim me udhëheqjen e Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ), në lidhje me organizimin e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare dhe presidenciale, Presidenti Rumen Radev përsëri këmbënguli në publicitetin në procesin e testimit të makinave dhe një..

08.09.21 18:39 |
Dimitër Avramov

Në Bullgari nuk ka krizë politike, por të kuadrove të partive

Një parlament i dytë bullgar nuk do të arrijë të zgjedhë një qeveri legjitime dhe për një vit vendi do të qëndrojë herën e tretë para zgjedhjeve parlamentare. Kjo amulli në një rrugë pa dalje provokoi përfundimin e shumë analistëve se vendi është në..

02.09.21 14:08 |
Rumen Radev

Rumen Radev: Presioni mbi Bullgarinë mbi temën e Maqedonisë së Veriut do të rritet

Presioni mbi Bullgarinë mbi temën e Maqedonisë së Veriut do të rritet në muajt e ardhshëm, tha Presidenti Rumen Radev, i cili është në Slloveni për Forumin Strategjik në Bled. Sipas tij, partitë nga të cilat varet formimi i qeverisë dhe..

01.09.21 20:03 |

Punonjësit e zbatimit të ligjit janë të thirrur për ta bërë jetën tonë më të mirë

Kur punonjësit e policisë e kalojnë kufirin ligjor për të rivendosur rendin, flasim për arbitraritet policor. Pikërisht, një i tillë qe ushtruar gjatë kohës së protestave antiqeveritare, të cilat filluan gjatë verës së vitit 2020. Tani, një vit më..

26.08.21 13:15 |
Prof. Ekaterina Mihajllova

Krizë kushtetuese nëse deputetët nuk votojnë datën e zgjedhjeve presidenciale

Profesoresha e drejtësisë kushtetues dhe ish deputetja Prof. Ekaterina Mihajllova parashikoi para BNT një krizë kushtetuese nëse deputetët nuk votojnë shpejt datën e zgjedhjeve presidenciale. Sipas saj, logjika e Kushtetutës është e tillë që zgjedhjet..

24.08.21 12:25 |
Всички новини: днес | вчера