Eмисия новини
от часа

Të rinjtë – ende të motivuar për të hedhur fillimin e normalizimit në vend

Pas zgjedhjeve të rregullta parlamentare të zhvilluara më 4 prill 2021 partitë në Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor nuk arritën të formojnë kabinet, ndërsa parlamenti mbajti vetëm 9 seanca. Sipas   analistëve dhe sociologëve ato ishin më..

06.07.21 15:01 |

Deputetët hodhën poshtë subvencionimin nga 1 levë për votë të vlefshme

Pas debateve 5-orëshe shumica në Kuvendin Popullor hodhi poshtë propozimin e partisë “Ka një popull të tillë” që subvencionimi vjetor partiak të zvogëlohet nga 8 leva në 1 levë (nga 4 në 0.5 euro) për votë të vlefshme në zgjedhjet e fundit. Lideri..

05.05.21 19:14 |

Prokurorët po protestojnë në heshtje

Ndryshimet në Kodin Penal dhe Ligjin e Pushtetit Gjyqësor të paraqitura në Parlament na heqin imunitetin funksional. Kjo thuhet në një deklaratë të prokurorëve, hetuesve dhe punonjësve të Prokurorisë së Specializuar të Apelit dhe Prokurorisë së..

29.04.21 13:45 |
Rumen Radev

Presidenti nuk po ngutet të dorëzojë mandatin e dytë për formimin e qeverisë

Në ditët në vijim do të njoftoj kur do t"i dorëzoj mandat grupit të dytë më të madh parlamentar për të formuar qeveri, tha Presidenti Rumen Radev pasi GERB-SDS ktheu mandatin e parë. “Shpresoj që koha e dhënë do të investohet në dialog dhe në..

23.04.21 12:49 |

Vendosën moratorium mbi autorizimet e qeverisë

Parlamenti vendosi moratorium mbi marrëveshjet dhe emërimet e qeverisë në dorëheqje deri në fund të mandatit të saj. Të gjitha partitë, përveç GERB, votuan për kufizimin e Këshillit të Ministrave. Ish pshtetarët e caktuan aktin si antikushtetues..

22.04.21 12:46 |

GERB-SDS do të kthejë mandatin për formimin e qeverisë

Grupi i dytë më i madh parlamentar i partisë “Ka një popull të tillë” refuzoi me shkrim të flasë me GERB-SDS për të formuar një qeveri të re. “Për ne GERB është një simbol kryesor i status quo-së, për ne është e pamundur të diskutohet çdo qeveri e..

22.04.21 12:26 |

Diskutohen ndryshime në Kodin Zgjedhor me një fokus në bullgarët jashtë vendit

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor po diskutohen nga anëtarët e komisionit të ri ligjor parlamentar. Përfaqësuesit e të gjitha grupeve parlamentare përveç BSP dhe DPS paraqitën projektligje të tyre. E përbashkëta në projektligjet e “Ngrihu!..

21.04.21 18:54 |

A është i mundshëm koalicioni “të gjithë kundër të parit” në parlament?

Sot Presidenti Rumen Radev i dorëzon mandat forcës së parë politike në parlament – koalicionit GERB – SDS për të formuar qeverinë. Nga konsultimet e zhvilluara dje te kreu i shtetit u bë e qartë se megjithë fitoren elektorale, partia GERB do të..

20.04.21 13:57 |
Sllavi Trifonov

“Ka një popull të tillë” fiton votën e bullgarëve jashtë vendit

Përpunimi 100% i protokolleve jashtë shtetit tregon se partia e Sllavi Trifonovit "Ka një popull të tillë" fiton bindshëm votën e bullgarëve jashtë. "Ka njerëz të tillë" morën 30.61% të votave në zgjedhjet parlamentare. Në vendin e dytë është..

05.04.21 16:12 |

Gjashtë parti hyjnë me siguri në parlamentin e ri

6 parti janë të sigurt se do të hyjnë në parlamentin e ri bullgar, sipas regjistrimit paralel të agjencisë “Gallup International” me zbatimin 100 për qind të fragmentit të plotësuar. Koalicioni GERB-SDS fiton zgjedhjet parlamentare me 25.2 për..

05.04.21 11:31 |
Всички новини: днес | вчера