Eмисия новини
от 17.00 часа

Katër parti po dalin për parlamentin e ri

Katër formacione politike sigurisht po hyjnë në parlamentin e ardhshëm dhe tre të tjerë kanë mundësi për pjesëmarrje në të. Të dhënat janë nga sondazhi i fundit i agjencisë “Afis”, i kryer me fonde të veta, në periudhën 12-17 Shkurt midis 1000..

21.02.21 18:03 |

Parlamenti mbështeti prokurorin special kundër kryeprokurorit

Parlamenti hodhi poshtë veton e presidentit mbi caktimin e një prokurori special që heton kryeprokurorin ose zëvendësin e tij. Kreu i shtetit ktheu ligjin me argumentin se ndryshimi nuk ofron zgjidhje të drejtë dhe të qëndrueshme të problemit..

17.02.21 12:32 |

Presidenti bullgar ka ndërmend të kandidohet për mandat të dytë

Presidenti Rumen Radev deklaroi se do të kandidohet bashkë me nënpresidenten Ilijana Jotova për mandat të dytë. Në një konferencë për shtypin lidhur me vjetorin e katërt të hyrjes së tij në detyrë kreu i shtetit kërkoi reforma në Kodin Elektoral,..

01.02.21 15:21 |

Armenët bullgarë duan që data e zgjedhjeve të ndryshohet

Komuniteti armen në Bullgari është kundër datës së caktuar për zgjedhjet parlamentare më 4 prill, që përkon me kremtimin katolik të Pashkëve. Në një letër të hapur drejtuar Presidentit Rumen Radev, Shoqata e Komunitetit Armen në Bullgari dëshiron..

20.01.21 11:49 |

Kryeministri mohoi spekulimet me blerjen e një vaksine të caktuar kundër Covid-19

Ekzistojnë spekulime se Bullgaria mbështetet në vaksinat e një kompanie. Këtë e tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov. Kryeministri Bojko Borisov gjithashtu hodhi poshtë thëniet se Bullgaria porositi qëllimisht sasi më të mëdha të një..

19.01.21 17:57 |

Parlamenti miratoi huan nga BE në SURE

Pa debate parlamenti ratifikoi marrëveshjen për hua midis Bullgarisë dhe BE-së me të cilën vendi ynë do të marrë 511 mil euro. Paratë do të shfrytëzohen për masat antikrize qëllimi i të cilave është   të kapërcehen pasojat ekonomike dhe sociale nga..

17.12.20 12:26 |

Parlamenti hodhi poshtë veton presidenciale mbi Ligjin për TVSh

Deputetët hodhën poshtë veton e presidentit Rumen Radev mbi ndryshimet në Ligjin për TVSh. Kreu i shtetit ktheu për rishqyrtim tekstet e lidhura me shtrenjtimin e kredive të shpejta. Teksti i diskutueshëm parashikon kostot që huamarrësi paguan në..

03.12.20 13:14 |

A po vjen fundi i kafshëve virtuale për të cilat merren para reale

Jo më pak se 120 mijë  janë delet dhe dhitë virtuale, për rritjen e të cilëve merren subvencione, por realisht nuk ka kafshë të tilla nëpër ferma. Akoma gjatë verës nga Shoqata Kombëtare e Mbarështimit të Deleve dhe të Dhive llogaritën se në këtë..

19.11.20 07:05 |

Parlamenti hodhi poshtë idenë e një letërnjoftimi “Bullgar” për bullgarët jashtë vendit

Parlamenti vendosi t'i japë fund praktikës së rivalidimit të dokumenteve personale bullgare të shpallura të pavlefshme që janë deklaruar më parë të humbura ose të vjedhura. Vendimi u miratua me pranimin, në lexim të dytë, të ndryshimeve në Ligjin..

18.11.20 13:59 |
Kristijan Vigenin

Partia Socialiste Bullgare kërkoi dëgjimin e kryeministrit në parlament

Partia Socialiste Bullgare(PSB)në opozitë   kërkoi dëgjim parlamentar të kryeministrit Bojko Borisov për bisedimet me Republikën e Maqedonisë së Veriut. Zëvendës kryetari i parlamentit nga kuota e PSB Kristijan Vigenitn insistoi që parlamenti të..

13.11.20 11:57 |
Всички новини: днес | вчера