Eмисия новини
от 05.00 часа

A po vjen fundi i kafshëve virtuale për të cilat merren para reale

Jo më pak se 120 mijë  janë delet dhe dhitë virtuale, për rritjen e të cilëve merren subvencione, por realisht nuk ka kafshë të tilla nëpër ferma. Akoma gjatë verës nga Shoqata Kombëtare e Mbarështimit të Deleve dhe të Dhive llogaritën se në këtë..

19.11.20 07:05 |

Parlamenti hodhi poshtë idenë e një letërnjoftimi “Bullgar” për bullgarët jashtë vendit

Parlamenti vendosi t'i japë fund praktikës së rivalidimit të dokumenteve personale bullgare të shpallura të pavlefshme që janë deklaruar më parë të humbura ose të vjedhura. Vendimi u miratua me pranimin, në lexim të dytë, të ndryshimeve në Ligjin..

18.11.20 13:59 |
Kristijan Vigenin

Partia Socialiste Bullgare kërkoi dëgjimin e kryeministrit në parlament

Partia Socialiste Bullgare(PSB)në opozitë   kërkoi dëgjim parlamentar të kryeministrit Bojko Borisov për bisedimet me Republikën e Maqedonisë së Veriut. Zëvendës kryetari i parlamentit nga kuota e PSB Kristijan Vigenitn insistoi që parlamenti të..

13.11.20 11:57 |
Bojko Borisov

Kryeministri tha se shteti nuk do të mbyllet

Dy ditë para se të përfundojë karantina e tij 14 ditore kryeministri Bojko Borisov theksoi në Facebook, se shteti nuk do të mbyllet. “Mos u mashtroni nga gënjeshtarët, qëllimi i të cilëve ishte grusht shteti dhe tani të mos kishte parlament, të mos..

04.11.20 18:45 |
Rosen Millanov

Skandal parlamentar për refuzimin e mbajtjes së maskave

Pavarësisht nga rastet në rritje të Covid-19 dhe nga shtrëngimi i masave antiepidemike, deputetët në parlamentin bullgar refuzojnë në mënyrë demonstrative të mbajnë mjete personale mbrojtëse në sallën plenare. Kështu ata japin një shembull të keq..

23.10.20 16:32 |
Desisllava Ahlladova

Bullgaria lajmëroi BE-në se nuk do të japë “pasaporta të arta” për të huaj

Ministrja e drejtësisë Desisllava Ahlladova siguroi komisionarin e drejtësisë Didier Reynders se Bullgaria ka ndërmarrë hapa legjislativë për heqjen e regjimit të marrjes së shtetësisë bullgare kundrejt investimeve, transmetoi BTA. Në parlament..

22.10.20 17:52 |
Ivan Geshev

Kryeprokurori raportoi punën e prokurorisë para parlamentit

Kryeprokurori Ivan Geshev paraqiti para Komisionit të Çështjeve Ligjore pranë parlamentit raportin e kërkuar nga opozita për punën e prokurorisë. Me 90.7 për qind u ulën mashtrimet telefonike për vitin 2020, evidentoi Geshevi. Ai tregoi edhe..

14.10.20 15:46 |
Cvetan Cvetanov

Cvetan Cvetanov: “Nuk e përkrah presidentin”

“E përkrah shtetasit me mendje demokratike të cilët tashmë 80 ditë dalin për të protestuar, por nuk e përkrah presidentin Radev” tha për BNR lideri i partisë “Republikanë për Bullgarinë” Cvetan Cvetanov. Ish i dyti në partinë GERB më 27 shtator..

27.09.20 13:38 |

Krijohet rekrut vullnetar për 6 muaj

Parlamenti miratoi rekrutin vullnetar për 6 muaj, transmetoi BTA. Meshkujt deri në 40 vjet do të kalojnë 2 module të trajnimit – përgatitje fillestare ushtarake dhe atë speciale. Qëllimi është të plotësohen njësitë ushtarake me rezervistë...

24.09.20 13:56 |
Cvetan Cvetanov

Ish i dyti në partinë GERB krijon një parti të re

“Republikanë për Bullgarinë” – ky është emri i partisë së re të ish kryetarit të grupit parlamentar të partisë GERB Cvetan Cvetanov. Këtë e shpalli ai para televizionit bTV. Formacioni do të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare pavarësisht se..

13.08.20 13:17 |
Всички новини: днес | вчера