Eмисия новини
от часа
Daniella Daritkova

Pushtetarët nga GERB ofrojnë dialog dhe zgjedhje të rregullat gjatë marsit

Kryetari i grupit parlamentar të partisë në pushtet GERB Daniella Daritkova tha, se qeveria teknike nuk do të japë mundësi që protestuesit të paraqesin në mënyrë legjitime kërkesat e tyre. Prandaj është me rëndësi të zhvillohet dialog dhe të ketë mundësi..

20.07.20 12:07 |

Në sfondin e protestave parlamenti diskuton mocionin e mosbesimit ndaj qeverisë

Parlamenti do të diskutojë votën e pestë të mosbesimit ndaj qeverisë së kryeministrit Bojko Borisov. Kërkesë për këtë votë paraqitën 77 përfaqësues popullor nga Partia Socialiste Bullgare për arsye “të dështimit të politikës së kundërvënies së..

20.07.20 08:56 |
Velisllav Minekov

Protestuesit kërkojnë ndryshim rrënjësor

Shtetasit janë ata të cilët duhet të ndryshojnë sistemin, tha para Radios Kombëtare Bullgare profesori Velisllav Minekov, njeri nga organizatorët e protestës antiqeveritare. Sipas tij duhet të ketë parlament të ri dhe zgjedhje të reja dhe..

19.07.20 13:52 |

Në parlament u shtrua një projektligj për uljen e TVSh-së për restorantet dhe për librat

Koalicioni në pushtet paraqiti në parlament një projektligj për uljen e TVSh-së për restorantet dhe për librat nga 20 në 9 për qind. Kjo masë do të jetë në fuqi nga 1 korriku i këtij viti deri në fund të vitit 2021. Buxheti do të humbë Të ardhura vjetore..

15.05.20 18:13 |

Parlamenti zhvillon mbledhje të jashtëzakonshme

Më 6 prill Kuvendi Popullor i Bullgarisë mban mbledhje të jashtëzakonshme. Pikat kryesore të rendit të ditës janë miratimi përfundimtar i aktualizimit të buxhetit shtetëror për vitin 2020 dhe ndryshimet në Ligjin për Masat dhe Veprimet në kohën e gjendjes..

06.04.20 08:00 |

Koronavirusi mbylli parlamentin bullgar

Për shkak të pandemisë së koronavirusit parlamenti bullgar ndërpreu seancat e rregullta. Deputetët do të mblidhen vetëm në lidhje me legjislacionin e lidhur me gjendjen e jashtëzakonshme vendosur në vend dhe për votimin e ndryshimeve të ngutshme normative...

26.03.20 13:43 |

Kryetarja e Kuvendit shkon për vizitë zyrtare treditore në Moskë

Delegacioni parlamentar bullgar në krye me Kryetaren e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva niset për në vizitë treditore zyrtare në Moskë. Vizita është me ftesë të Kryetares së Këshillit të Federatës Valentina Matvienko. Ndër anëtarët e delegacionit janë..

24.06.19 10:43 |

Debate të ashpra në parlament për subvencionimin shtetëror të partive

Me 117 vota “pro”, 90 – “kundër” dhe asnjë të abstenuar parlamenti miratoi në lexim të parë uljen e subvencionimit partiak nga 5.62 në 0.51 euro për një votë të fituar në zgjedhje. Propozimi u miratua me votat e Partisë GERB, Koalicionit “Patriot të..

12.06.19 14:56 |
Всички новини: днес | вчера