Eмисия новини
от 14.00 часа

Bullgaria është ndër vendet që kanë arritur marrëveshje për Covid - pasaportat

Bullgaria është ndër 13 vendet - anëtare të BE-së, që arritën marrëveshje mbi 7 kritere, të cilat do të jenë të domosdoshme për aplikimin e certifikatave për të vaksinuarit kundër Covid-19, njoftojnë mediat austriake. Kriteret tashmë i janë dërguar..

12.04.21 12:50 |
Zheni Naçeva

Punohet me ngut për certifikatën e vaksinimit

Të gjitha furnizimet e vaksinave janë planifikuar ashtu që të sigurojnë rivaksinim për imunizimet e dozës së parë. Para Radios Kombëtare Bullgare, Zëvendës Ministrja e Shëndetësisë Zheni Naçeva sqaroi se pavarësisht nga vaksina, sistemi elektronik..

07.03.21 12:24 |

Mostra nga Bullgaria do të testohen në Gjermani për llojin britanik të Covid-19

Bullgaria dërgoi 600 mostra për testim në Gjermani për të vlerësuar frekuencën e përhapjes së llojit britanik të koronavirusit në vendin tonë. Kjo u njoftua në Veliko Tarnovo nga Ministri i Shëndetësisë Konstantin Angellov. Ai sqaroi se deri më..

05.03.21 17:12 |

Më shumë pasaporta bullgare u janë dhënë maqedonasve

1458 njerëz kanë fituar nënshtetësi bullgare që nga fillimi i vitit, tha para BNR-së Dimitër Zdravkov, anëtar i Komisionit për Shtetësinë Bullgare pranë Nënpresidentit. Shumica e pasaportave bullgare u janë dhënë qytetarëve të Maqedonisë së Veriut...

27.02.21 10:34 |

Miratuan ndryshimet në Ligjin për Shtetësinë Bullgare

Parlamenti miratoi përfundimisht ndryshimet në Ligjin për Shtetësinë Bullgare. Me to krijohet një Këshill Konsultues pranë Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit. Ai do të shpallë qëndrimin e tij mbi shtetësinë brenda dy muajsh, duke..

26.02.21 15:50 |

Shtetësia bullgare iu refuzua 1/5 prej kandidatëve

Për 9 muajt e parë të vitit 2020, bullgarët e rinj që fituan shtetësi bullgare janë 10 779. Kjo është 2 000 më shumë se sa në 2 vitet e fundit, njoftoi Komisioni për Shtetësinë Bullgare pranë Nënresidentes Ilijana Jotova. 955 janë rastet e..

29.12.20 14:56 |

Zgjatet afati i vlefshmërisë së dokumenteve të identitetit

Periudha e vlefshmërisë së kartave të identitetit dhe të pasaportave që skadon nga 13.03.2020 deri më 31.01.2021 zgjatet me 6 muaj. Këtë e vendosi parlamenti me ndryshimet e miratuara në lexim të dytë në Ligjin për masat dhe veprimet në kohën e..

06.11.20 16:44 |

11 shtete njohin dokumentet personale bullgare me afat të skaduar

Ministria e Punëve të Jashtme njoftoi, se në kushtet e pandemisë së koronavirusit Austria, Britania e Madhe, Greqia, Irlanda, Katari, Norvegjia, Sllovakia, Turqia, Franca, Kroacia, Çekia do të njohin dokumentet personale të skaduara në periudhën 13 mars-31..

11.04.20 15:37 |

Pasaporta bullgare për nga tërheqja radhitet në pozitën e 18-të në botë

Pasaporta bullgare renditet e 18-ta në botë për nga tërheqja nga gjithsej 107 pozita. Këtë e tregon klasifikimi vjetor Henley&Parners. Klasifikimi u realizua në përputhje me numrin e destinacioneve deri në të cilat pronarët e pasaportave përkatëse kanë..

07.01.20 15:57 |

Kryeprokurori kërkon mekanizëm për kontroll në rastet kur pasaportat bullgare jepen kundrejt investimit

Kryeprokurori Sotir Cacarov kërkon hartimin e mekanizmit për kontroll të personave, të cilët marrin shtetasi bullgare për shkak të investimit të bërë në vendin tonë. Sipas tij procedura aktuale u jep mundësi shtetasve të huaj ta përdorin atë vetëm..

19.09.19 16:24 |
Всички новини: днес | вчера