Eмисия новини
от 19.00 часа

Pasaporta bullgare për nga tërheqja radhitet në pozitën e 18-të në botë

Pasaporta bullgare renditet e 18-ta në botë për nga tërheqja nga gjithsej 107 pozita. Këtë e tregon klasifikimi vjetor Henley&Parners. Klasifikimi u realizua në përputhje me numrin e destinacioneve deri në të cilat pronarët e pasaportave përkatëse kanë..

07.01.20 15:57 |

Kryeprokurori kërkon mekanizëm për kontroll në rastet kur pasaportat bullgare jepen kundrejt investimit

Kryeprokurori Sotir Cacarov kërkon hartimin e mekanizmit për kontroll të personave, të cilët marrin shtetasi bullgare për shkak të investimit të bërë në vendin tonë. Sipas tij procedura aktuale u jep mundësi shtetasve të huaj ta përdorin atë vetëm..

19.09.19 16:24 |

Ndryshime në ligjin për dokumentet bullgare

Që nga viti 2021 vlefshmëria e pasaportave bullgare do të jetë 10 vjet. Për personat në moshë deri më 18 vjeç – 5 vjet. Kuvendi lejoi që kërkesat për lëshimin e dokumenteve të reja të parashtrohen në sistemin e shërbimeve elektronike pranë..

11.07.19 14:05 |

Bullgarët mund të vizitojnë pa viza 168 shtete

Bullgarët s’kanë nevojë për viza në 168 vende, tregon indeksi i pasaportave i hartuar nga kompania zvicerane e konsultimeve Henley & Partners. Bullgaria renditet në vendin prestigjioz 19. Fqinjët tanë nga Greqia dhe Rumania janë përkatësisht..

02.07.19 16:14 |
Kryetari i përkohshëm i Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Vendit Dimitër Vlladimirov

Lëshimi i çertifikatave për origjinë bullgare vonohet 1 vit

Që nga 1 janari kemi lëshuar 6700 çertifikata për origjinë bullgare. I tejkalojmë afatet pothuaj një vit. Rreth 10 mijë kërkesa presin për t’u përpunuar. Këtë e tha Kryetari i përkohshëm i Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Vendit Dimitër..

20.06.19 09:55 |
Fshati Kriniçnoe, Ukrainë

Nënpresidentja Ilijana Jotova për Radio Bullgarinë: Inercia është më e rrezikshme sesa janë reformat

Faleminderit për mundësinë për të folur për Radio Bullgarinë, sepse transmetoni për bashkatdhetarët tanë jashtë shtetit – ky për mua dhe për institucionin tonë është prioritet i madh, nënvizoi Nënpresidentja Ilijana Jotova. Ndër kompetencat e..

27.05.19 11:02 |
Всички новини: днес | вчера