Patriarku Ekumenik Bartolomeu I dhe Vezhdi Rashidov

Patriarku Ekumenik priti Kryetarin e Kuvendit Popullor të Bullgarisë

Qoftë paqe në Ballkan dhe prosperitet i popullit dhe vendit bullgar, Patriarku Ekumenik Bartolomeu I drejtoi një bekim gjatë takimit të tij me Kryetarin e Kuvendit Popullor Vezhdi Rashidov në Patriarkanën Ekumenike në Stamboll. Kleriku priti në..

20.12.22 11:11 |
Rrënojat e Bazilikës Patriarkale të Drësterit (Silistra e sotme) në brigjet e Danubit

Propozojnë që patriarku i parë bullgar të shpallet shenjtor

Mitropolia e Dorostolit i propozoi Sinodit të Shenjtë që Patriarku i Parë bullgar Damjan të shpallet shenjtor, njoftoi Mitropoliti Jakov. Pas vdekjes së Mbretit Simeon, gjatë sundimit të pasardhësit të tij Mbretit Pjetri në 927 u arrit paqja..

15.09.22 15:28 |

Në festën e Ushtrisë Bullgare, presidenti kritikoi politikanët

Lufta nuk është dhe nuk mund të jetë mjet për zgjidhjen e asnjë mosmarrëveshjeje dhe as nuk mund të ketë ndonjë justifikim për të, thekson Patriarku bullgar Neofit. Fjalimi i klerikut u lexua nga peshkopi Polikarp, i cili shenjtëroi flamujt..

06.05.22 10:59 |
Patriku Neofit

Patriarku Neofit u bëri thirrje besimtarëve në Bullgari që të hapin zemrat e tyre ndaj vuajtjeve

Në fillim të Kreshmës së Madhe, e ashtuquajtura Dyzeta e Shenjtë, Patriarku bullgar Neofit u bëri thirrje ortodoksëve në Bullgari që të ndihmojnë ata që kanë nevojë për shkak të luftës vëllavrasëse në Ukrainë. Në fjalën e tij, Patriarku Neofit..

07.03.22 16:35 |
Patriku Neofit

Patriarku bëri thirrje që t’i hapim zemrat vuajtjeve në Ukrainë

Patriarku bullgar Neofit drejtoi një mesazh për Ditën e Çlirimit të Bullgarisë. Kthehemi mendërisht në kohën kur, me përpjekjet e bashkuara të heronjve të panumërt të njohur dhe të panjohur, Zoti na dha sërish lirinë. Kujtimin e..

03.03.22 14:56 |
Rumen Radev dhe Ilijana Jotova

Rumen Radev dhe Ilijana Jotova u betuan në Kuvendin Popullor për mandatin e dytë si President dhe Nënpresident

Presidenti Rumen Radev dhe Nënpresidentja Ilijana Jotova u betuan në Kuvendin Popullor se gjatë mandatit të dytë do t’i përmbahen Kushtetutës dhe ligjeve të vendit dhe në të gjitha veprimet e tyre do të udhëhiqen nga interesat e popullit. “..

19.01.22 11:11 |
Lindja e Krishit

Kryeministri i uron bullgarët për Krishtlindjet

Kryeministri Kirill Petkov me familjen e tij asistoi në shërbesën festive në kishën-monument “Shën Aleksandër Nevski ”për Lindjen e Krishtit. Petkov ua uroi Krishtlindjet të gjithë qytetarëve bullgarë! Pas liturgjisë Kryeministri Petkov dhe..

25.12.21 12:56 |

Më 20 janar Kisha Ortodokse Bullgare respekton Patrikun Shenjtor Evtimij Tërnovoski

Më 20 janar Kisha Ortodokse Bullgare nderon Patrikun Bullgar Evtimij Tërnovski . I lindur në vitin 1327 Evtimij e kishte prejardhjen nga një fisi i njohur fisnik. Ai mori arsim të mirë laik, por kërkimet e tij shpirtërore e çuan në Manastirin..

20.01.21 07:35 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна