Eмисия новини
от 17.00 часа

Partitë patriotike kërkuan shpërbërjen e Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë

Një protestë e “Patriotëve Bullgarë - VMRO, Volja dhe Frontit Kombëtar për Shpëtimin e Bullgarisë” u zhillua para selisë së Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë (DPS). Arsyeja e protestës ishte deklarata e udhëheqësit të DPS Mustafa Karadajë se..

09.06.21 15:23 |

200 vjet nga lindja e gjeniut të revolucionit bullgar Georgi Rakovski

14 prilli është data e lindjes së rilindësit, revolucionarit dhe ideologut të parë të luftës për çlirimin e Bullgarisë Georgi Stojkov Rakovski – një personalitet i madh, i cili ka arritur të gërshetojë luftën për pavarësinë kishtare dhe..

14.04.21 11:17 |
Bust-monumenti i Kapedanit Petko Vojvoda në fshatin e lindjes Doganhisar

Nderojmë kujtimin e Kapedanit Petko Vojvoda

Lindur në fshatin Doganhisar, Trakia e Egjeut, Petko Kirkov u bë kaçak në moshë të hershme dhe organizoi një çetë në mbrojtje të bullgarëve, grekëve dhe madje turqve të padrejtë. Ai mori pjesë aktive në vitet e luftërave çlirimtare, si dhe pas kësaj. Në..

07.02.21 15:36 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера