Eмисия новини
от 10.00 часа

Kompleksi Qendror Tregtar i Sofjes – midis historisë dhe së ardhmes së panjohur

Pazari i parë modern i mbyllur për produkte mishi, bulmetra, peshk dhe perime – Kompleksi Qendror Tregtar i Sofjes, është vepër e arkitektit Naum Torbov, i lindur në afërsi të qytetit Bitolja. I tij ishte edhe projekti i godinës së Kazinosë së..

12.08.21 11:17 |

Kopshti Botanik në Sofje feston Ditën e Enjos me një pazar të bimëve medicinale

Më 24 qershor, Dita e Enjos, e njohur në Bullgari si festa e bimëve mjekësore, do të shënohet në Kopshtin Botanik Universitar - Sofje. Do të ketë një pazar me bimë medicinale dhe aromatike dhe erëza gjatë gjithë ditës. Para mesditës, programi..

24.06.21 04:50 |

Fillon Bazari Pranveror i Librit

Nga 31 maj e deri më 6 qershor, hapësira para Pallatit Kombëtar të Kulturës do të bëhet një vend mikpritës për adhuruesit e letërsisë së vlefshme. Hapja e Pazarit Pranveror të Librit do të kalojë nën moton “Nëntë për qind TVSH mbi librat për një..

31.05.21 10:40 |

Mbledhje rituale e trëndafilave në Karllovo

Me rastin e Festës së Trëndafilit në Karllovo /Bullgari Qendrore Jugore/, sivjet në qytet zhvillohet një pazar i produkteve të trëndafilave vajdhënës "Shtegu i Trëndafilit" dhe një punëtori artizanale. Për herë të parë festa do të mbahet jo në..

29.05.21 06:05 |

Pas një mungese njëqindvjeçare shpargu përsëri është në Bullgari

E quajnë shpargun "perime për mbretër", sepse ka arritur të mahnisë me shijen e vet të butë Mbretin Diell, Luigji XIV. Ai kaq shumë i ka pëlqyer këto perime saqë i ka detyruar kopshtarët e vet t’i risin gjatë gjithë vitit, që të mund ta ketë përherë..

15.07.20 17:39 |

Lagja artistike e Plovdivit Kapana nis të gjallërohet përsëri

Pandemia e Covid-19 dhe kufizimet kundër epidemisë ndikuan negativisht shumë ngjarje kulturore, të planifikuara muaj të tërë më parë.Shumë evente u anuluan, të tjera – u shtynë për pjesën e dytë të vitit me shpresën se atëherë jeta do të..

18.06.20 09:53 |
Всички новини: днес | вчера