Eмисия новини
от 11.00 часа

Jean-Baptiste Leclère për pasionet e tij bullgare

“U dashurova me Bullgarinë vite më parë - herën e parë që vizitova vendin tuaj”- rrëfen Jean-Baptiste Leclère. Perkusionisti i njohur jeton në Paris dhe si ekzekutues dhe pedagog shpesh udhëton nëpër botë për koncerte dhe për klasa të mjeshtërve. Një nga..

30.07.21 09:05 |
Profesori Shurbanov në bibliotekën e Universitetit të Sofjes

Profesori Aleksandër Shurbanov: Përkthimi është “fekondimi” i ndërsjellë i kulturave

Profesori Aleksandër Shurbanov është një shkencëtar i njohur bullgar, pedagog, shkrimtar, përkthyes dhe filolog me një njohje të gjerë ndërkombëtare, i cili ka kontribuar shumë për zhvillimin e kulturës dhe të arsimit të lartë në Bullgari. Jo..

27.04.21 07:15 |

45 për qind e mësuesve në Bullgari nuk planifikojnë të vaksinohen

27 për qind e mësuesve bullgarë duan vaksinim kundër Covid-19, po aq hezitonin ndërsa 45 për qind nuk ​​planifikojnë të imunizohen. Kjo tregon një sondazh në internet ndër më se 13 000 pedagogë, të kryer nga Sindikata e Mësuesve Bullgarë dhe..

17.02.21 16:41 |

Orlin Goranov: “Le të realizojmë ëndrrat tona! Jeta është e shkëlqyer!”

Orlin Goranovi është një nga pop këngëtarët tanë më të njohur, i dashur prej brezave të ndryshëm të bullgarëve tek ne dhe jashtë shtetit. Krahas këngëve më të njohura të tij të cilat janë bërë hit, janë “ Bota është për të dy ” (muzikë Maria Nejkova,..

01.01.21 08:15 |

Zllatka Stavreva – “dallëndyshja e bardhë e Stranxhës “, feston përvjetorë të rëndësishëm

“Është shumë pak të thuhet se e dua dhe e pëlqej këngën e Stranxhës! Ajo është shumë thellë në zemrën time, e mbaj me dashuri dhe përkulje në shenjë nderimi, do t’i mbetem besnike deri në çastin tim të fundit”- ndan besimin e vet këngëtarja..

08.12.20 14:07 |

Mylèna Atanassova-me një vend të rezervuar në botën e modës së lartë

“Shija kultivohet. Eleganca është lumturi” - kështu me këshilla për elegancë në çdo gjë dhe kudo fillon rruga drejt suksesit në botën e modës së lartë të Mylèna Atanassovës.  Bullgarja prej viteve shpërndan angazhimet dhe kohën e vet midis..

04.09.20 11:53 |
Penka Kasabova me Boris Hristovin

“Dedikim” – ekspozitë i kushtuar pedagoges Penka Kasabova

Fisnike, inteligjente, e arsimuar Penka Kasabova mbetet në histori jo vetëm si “pedagoge e pedagogëve”, por edhe si gruaja e cila ka një vend special në zemrën e basit me famë botërore Boris Hristov. Ajo u nda nga jeta në vitin 2000 duke lënë pas vetes..

12.03.17 11:35 |
Всички новини: днес | вчера