Eмисия новини
от 14.00 часа

Infermierеt në Bullgari janë në minimumin sanitar

Pandemia nxori në pah problemet shumëvjeçare në sistemin tonë shëndetësor, duke përfshirë mungesën e infermiereve. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare Kryetarja e Bordit Rajonal të Shoqatës Bullgare të Profesionistëve të Shëndetësisë në..

12.05.21 17:47 |

Gratë në Bullgari janë me paga më të ulëta

Gratë në Bullgari marrin mesatarisht 14 për qind paga më të ulëta se burrat. Kjo e rendit vendin tonë në “mjedisin e artë” në këtë tregues, midis vendeve anëtare të BE – tha para BNR Ivajllo Dinev nga Instituti për Kërkime Sociale dhe Sindikale..

06.03.21 14:12 |
Bojko Borisov gjatë vizitës në Jamboll

Rritje e pensioneve dhe pagave me 6.6 mlrd leva (3 mlrd euro) gjatë mandatit të qeverisë

Mbi 6.6 mlrd leva (3 mlrd euro) më shumë në krahasim me vitin 2017 ka investuar qeveria për të ardhura dhe pensione gjatë mandatit të tanishëm, deklaroi Kryeministri Bojko Borisov gjatë vizitës së tij në Jamboll. Ministri i Financave Kirill..

13.02.21 14:22 |

Pensionet po vazhdojnë të rriten sipas “rregullores zvicerane”

Pensionet e punës dhe pensionet sociale do të vazhdojnë të rriten sipas të ashtuquajturës "rregullore zvicerane" nga 1 korriku 2022 dhe 2023, përkatësisht me 5.5 dhe 5.6%. Kjo është shënuar në një analizë të Institutit Kombëtar të Sigurimeve..

29.12.20 12:52 |

Pensionimi në Bullgari po bëhet gjithnjë më i vështirë

Gjithnjë e më pak bullgarë arrijnë të plotësojnë kushtet për dalje në pension. Deri në shtator 2020, numri i pensioneve të lëshuara rishtas ishte 62 757 ose 20 484 më pak se në vitin 2015. Evidentohet  një rënie prej 24 për qind gjatë 5 viteve të fundit...

06.12.20 12:43 |

Deputetët miratuan Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021

Që nga 1 janari pensioni minimal bëhet 300 leva(153 euro).Këtë e vendosën deputetët, duke miratuar Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021. Parlamenti miratoi gjithashtu buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimeve Shëndetësore për..

24.11.20 19:09 |

Deputetët kërkuan rritjen e mjeteve për mjekimin e Covid-19

Deputetët miratuan në lexim të parë buxhetin e sigurimit shtetëror shoqëror dhe të arkës kombëtare të shëndetësisë. Gjatë debatimit deputeti i Lëvizjes për të Drejta dhe Liri Hasan Ademov paralajmëroi se rritja e pensioneve minimale nga 21..

06.11.20 17:26 |
Denica Saçeva

Masat sociale në buxhet nuk janë të ndikuara nga viti paraelektoral

“Pjesa dërmuese e masave në buxhetin e   vitit 2021 lidhura me rritjen e rrogës minimale dhe pensionit minimal janë të parashikuara në programin qeverisës dhe nuk mund të lidhen me vitin paraelektoral.” Këtë e tha për BNR ministrja sociale Denica..

25.10.20 16:15 |
Vasill Velev

Kapitali industrial mendon se rritja e rrogës minimale është gabim

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari parashikon ulje të produktit të brendshëm bruto nga 3.5 deri në 5.5 për qind në varësi të valës së dytë të Covid-19. Këtë e tha për BNR kryetari i asociacionit Vasill Velev. Kjo rënie nuk do të..

20.10.20 13:58 |
Denica Saçeva

Vitin 2021 do të indeksohen pensionet

Që nga 1 korriku 2021 pensionet që janë nga 300 deri në 369 leva (153-189 euro) do të indeksohen me 10 për qind. Për pensionet mbi 369 leva (188 euro) indeksimi do të jetë 5 për qind. Tavani i pensioneve do të tejkalojë 1 400 leva (716 euro). Që..

08.10.20 10:59 |
Всички новини: днес | вчера