Eмисия новини
от 23.00 часа
Mariana Milltenova

Pa mbështetje për ndërmarrjet e vogla ne do të humbasim perimtarinë bullgare

Masa 4.1 për modernizimin e bujqësisë në shumën prej gjysmë miliardë levë të fondeve të BE-së u shërben interesave të një game të caktuar të fermave të mëdha bujqësore. Këtë e tha për BNR Mariana Milltenova, kryetare e Bashkimit Kombëtar të..

21.05.21 11:56 |

Bullgaria po vazhdon të importojë sasi të konsiderueshme prej frutash dhe perimesh

Vetëm 26% e mollëve dhe 36% e domateve të ofruara në tregun bullgar prodhohen në vend. 64 për qind importohen nga Turqia, Greqia dhe Maqedonia Veriore. 55% e trangujve janë prodhim bullgar dhe 45% importohen. 55% e patateve nuk janë bullgare, sipas..

15.04.21 10:19 |

Shembje në prodhimin bullgar të perimeve në vitin 2020

Për një vit, sipërfaqet me perime në vend u përgjysmuan, sipas raportit të fundit të Ministrisë së Bujqësisë. Sipërfaqet e shfrytëzuara bujqësore në Bullgari janë pak më shumë se 5 milion hektarë. Kjo është 45 për qind e të gjithë territorit të..

18.03.21 11:38 |
perimet bullgare

Perimet bullgare - më pak dhe më të shtrenjta

Në Bullgari po prodhohen perime gjithnjë e më të pakta, por gjithnjë e më të shtrenjta, tregon një analizë e Qendrës për studime ekonomike pranë Akademisë Bujqësore. Prodhimi i perimeve   në vend gjatë vitit 2020 është pakësuar me 17% në krahasim..

11.01.21 12:04 |

65 për qind e ushqimeve në zinxhirët e shitjes me pakicë është Bullgar

Gati dy të tretat e ushqimeve në zinxhirët kryesorë të shitjes me pakicë në vend është bullgar, sipas Shoqatës për Tregtinë Moderne. Pjesa më e madhe e prodhimit bullgar është te buka dhe produktet prej buke përafërsisht 73 për qind. Në një nga..

07.01.21 11:42 |

Prodhimi i frutave dhe i perimeve në Bullgari është jashtëzakonisht i pamjaftueshëm

Bullgaria është e njohur me frutat dhe perimet e veta të shijshme të cilat i lind toka jonë. Traditat në kopshtarinë bullgare i kanë dhënë bazë këtij sektori në një sërë vendesh të tjera evropiane. Por del se në ditët tona prodhimi i frutave dhe i..

15.10.20 07:05 |

Bullgaria importon frute dhe perime për fabrikat e saj të konservave

Çdo një konservë e tretë bullgare eksportohet, por në të ka gjithnjë e më pak produkte vendase , tregojnë të dhënat e Ministrisë së Bujqësisë për ndërmarrjet përpunuese në vend. Gjatë vitit 2019 vetëm 28% e prodhimit të frutave të..

26.08.20 19:13 |

Pas një mungese njëqindvjeçare shpargu përsëri është në Bullgari

E quajnë shpargun "perime për mbretër", sepse ka arritur të mahnisë me shijen e vet të butë Mbretin Diell, Luigji XIV. Ai kaq shumë i ka pëlqyer këto perime saqë i ka detyruar kopshtarët e vet t’i risin gjatë gjithë vitit, që të mund ta ketë përherë..

15.07.20 17:39 |

Protestë paqësore në kufirin me Greqinë

Ditën e hapjes së kufirit tonë me Greqinë zhvillohet një protestë paqësore në pikën kufitare “Kullata”. Ajo u organizua nga pronarët e depove për perime dhe fruta, të cilët që javën e kaluar shprehën pakënaqësi ndaj urdhëresës së Agjencisë Bullgare të..

15.06.20 10:46 |

Frutat dhe perimet e importuara detyrimisht do të kontrollohen për pesticide

Tregtarët, importuesit dhe prodhuesit e frutave dhe primeve nga Bullgaria Jugperëndimore i dërguan një letër të hapur Kryeministri Bojko Borisov, në të cilën insistojnë për takim urgjent me të. Arsyeja për këtë kërkesë është urdhëresa e lëshuar..

11.06.20 13:00 |
Всички новини: днес | вчера