Eмисия новини
от 12.00 часа

Peshku në Detin e Zi po pakësohet ndjeshëm, paralajmërojnë shkencëtarët

Banuesit e qytetit Varna si dhe njerëzit nëpër bregdetin e Detit të Zi dinë shumë mirë se nën 150 metra thellësi ky det është i vdekur, aty nuk ka oksigjen, për shkak të shtresës së sulfurit të hidrogjenit. Por, e pyesin veten  se përse me çdo një..

07.06.21 10:08 |

Në Bansko u hap programi i festivaleve për 2021

Programi i festivaleve në Bansko për vitin 2021 filloi me një festival peshku, i cili tërhoqi shumë banorë dhe mysafirë të qytetit turistik, njoftoi BTA. Së bashku me gjellët e shijshme të peshkut, u ekspozuan verëra nga bodrumet bullgare,..

09.01.21 17:15 |

Kapje e pasur në prag të Ditës së Shën Nikollës

Në ditët përpara Shën Nikollës /më 6 dhjetor/ peshkatarët nëpër bregdetin verior gëzojnë një peshkim të pasur, ku në rrjetet e tyre kapen më tepër safrid, skumbri kali, barbun, lefer e tjerë, njofton Agjencia Telegrafike Bullgare. “ Na mbetet vetëm..

05.12.20 07:55 |

“Fantazi me peshk” në “Festivalin e kuzhinës danubiane” në qytetin Ruse

Një “meny të posaçme danibiane” krijuan dhe formuan hotelierët dhe pronarët e restoranteve me idenë të tërheqin më shumë miq në qytetin ruse të shtrirë buzë lumit. Menyja në fjalë do t’i tërheqë turistët me gjellë të përgatitura me peshkun tipik..

24.10.20 07:05 |

Festa e Peshkut në Carevo po përgatit befasi kulinare

Për herë të dhjetë të radhës Bashkia Carevo do t’i gëzojë turistët e vet me një supë peshku të freskët, midhje dhe gjellë të tjera detare. Më 6 shtator “Festa Tradicionale e Peshkut Carevo” do t’u propozojë miqve të vet të shumtë të provojnë nga..

06.09.20 05:30 |

Llojet invazive dhe peshkimi i tepruar kufizojnë rezervat e peshkut në Detin e Zi

Dita e fundit e muajit tetor shënohet si Ditë Ndërkombëtare e Detit të Zi. Sot mbushen 23 vjet nga nënshkrimi i Konventës për ruajtjen e Detit të Zi nga gjashtë shtetet e Detit të Zi – Bullgaria, Rumania, Rusia, Turqia, Ukraina, Gjeorgjia. Gjatë vitit..

31.10.19 16:10 |
Всички новини: днес | вчера