Eмисия новини
от 09.00 часа

Festa e gjuetarëve dhe e peshkatarëve thekson pasurinë ujore të Bullgarisë

Më 6 gusht, gjatë vitit të largët 1878, është krijuar organizata e parë joqeveritare në Bullgari - Bashkimi Bullgar i Gjuetisë. Përkujdesja e tij e parë ishte miratimi i legjislacionit të gjuetisë dhe krijimi i ligjit të parë të mbrojtjes së..

06.08.21 15:59 |

Turizmi aventuresk në rajonin e qytetit danubian Nikopoll

Qyteti Nikopoll është i shënuar nga historia. Në një breg shkëmbor lart mbi lumin Danub janë të shpërndara gjurmët e Kalasë së Mbretit Shishman, kala kjo e cila lidhet me një nga momentet më tragjike në historinë bullgare. Pasi sunduesi osman..

18.07.21 13:45 |

Çengene Skele po kthehet në një territor për atraksione dhe ekspozita

Filloi ndërtimi i kompleksit kulturor-historik  “Çengene Skele” pranë qytezës së peshkatarëve me të njëjtin emër në afërsi të lagjes së qytetit Burgas Krajmorie. Parashikohet ndarja e një hapësire me një qasje të gjerë publike, qëllimi i së cilës..

27.09.20 06:05 |

Bullgaria nuk do t’i dorëzojë gjyqit turk ish rojtarë kufitarë

Policët kufitarë për të cilët Gjyqi Penal Turk kërkon buletin të kuq për kërkim nga Interpoli për terrorizëm kërkuan ndihmë nga shteti. Ministria Bullgare e Drejtësisë njoftoi, se ata nuk do të dorëzohen autoritetet turke. Katër ish rojtarët kufitarë..

13.07.20 16:38 |
Ministrja Desisllava Taneva

Ministrja Taneva mori pjesë në një takim video të Ministrave të Bujqësisë të BE-së

Ministrat e bujqësisë të BE-së shqyrtuan në një takim joformal video politikën e ardhshme bujqësore, marrëveshjen e gjelbër dhe peshkimin në kuadrin e BE-së. Sa i përket Detit të Zi, i cili dallohet për peshkimin specifik Ministrja e..

29.06.20 20:36 |

Tutrakani tregon për traditat e peshkimit në Danub

A keni qenë në Tutrakan? Në fillim të shekullit XX kjo qytezë e vogël që ndodhet afër ujërave të lumit të dytë evropian për nga gjatësia ka qenë qendra e peshkimit me ndikim më të madh në Bullgari. Atje ka një vendbanim peshkatarësh, i cili sot..

27.06.20 07:00 |

Peshkim në qendër të Sofjes – mision i mundshëm!

Për shumë njerëz ideja për të peshkuar në qendër të Sofjes është absurde. Megjithatë peshkimi në mjedisin urban fiton një popullaritet gjithnjë e më të madh. Më shumë hollësi mund të lexoni në artikullin tonë “Mos i ha ëndrrat e tua!” ose..

27.06.20 04:45 |

Masa urgjente për rimëkëmbjen e sektorit të peshkimit dhe të akuakulturave

Ministria e Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pyjeve shpalli masa urgjente në kuadrin e Programit Detar dhe të Peshkimit 2014-2020. Për sektorin “Peshkim dhe akuakultura” sigurohen më se 8 milion euro ndihmë falas për luftimin e tendencave negative nga..

26.05.20 09:35 |

Lejuan peshkimin e natës

Ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva lejoj peshkimin amator gjatë natës. Muajin prill peshkimi i natës është nga ora 20.30 deri në orën 06.00, nga maj deri në korrik nga ora 22.00 deri në orën 05.00, nga gusht deri në tetor nga ora 21.00 deri në orën..

03.04.20 07:52 |

Gjuetarët bullgarë kundërshtojnë idenë e ndalimit të municioneve prej plumbi

Kur kufizohet përdorimi i ndonjë resursi të dhënë, duhet të mendohet për alternativa. Këtë e deklaroi kryetari i Bashkimit të Gjahtarëve dhe të peshkatarëve në Bullgari inxhinieri Vasill Vasilev sa i përket diskutimit publik të Agjencisë Evropiane..

26.11.19 11:19 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР