Eмисия новини
от 11.00 часа

Për Devet, rrënjët ballkanike dhe miqësitë muzikore

Takohen në Vjenë si pjesëmarrës në formacionin xhaz të një kolegu të tyre. Lubomir Gospodinov është nga Bullgaria, Nikola Stanošević– nga Serbia. I bashkuan rrënjët e tyre ballkanike dhe interesi ndaj eksperimenteve etno-xhaz, veçanërisht me ritmet e..

01.09.21 14:35 |

Pllamena Mangova – 30 vjet në skenë

Para pak kohe në Sallën “Bëllgaria” Pllamena Mangova shënoi vjetorin e 30 nga dalja në skenë. Megjithëqë prej kohe jeton në Belgjikë pianistja e njohur bullgare shfrytëzon çdo mundësi për të takuar me publikun bullgar. Ideja e koncertit ishte i..

30.06.21 07:15 |
Ermilla Shfajcer dhe Srebrina Mineva

Një udhëtim muzikor nëpër Itali në qendër të Sofjes

Italia, romantike dhe e bukur - е tillë do të na paraqitet nga këngëtarja e operës Srebrina Mineva dhe pianistja Ermilla Shfajcer në koncertin e vet më 29 qershor në Muzeun e kryeqytetit “Boris Hristov”. Dhe për të mos fshehur asnjë nuancë..

29.06.21 11:19 |

Pianistë dhe violinistë bullgarë ekzekutojnë Beethovenin

Viti 2020 i cili kaloi nën shenjën e 250 vjetorit nga lindja e kompozitorit Ludwig van Beethoven solli shumë çaste të shkëlqyera me krijimtarinë e tij, i cili na la si trashëgimi vepra të shumta marramendëse dhe realizoi një farë ure nga Klasicizmi..

16.12.20 07:10 |

Elena Koleva dhe Pllamen Karadonev - pedagogë në Berklee College of Music

Elena Koleva dhe Pllamen Karadonev janë bullgarët e parë - pedagogë në fakultetet e pianos dhe të kënduarit në Berklee College of Music. Ata largohen nga Bullgaria përpara 19 vjetëve që të mësojnë xhaz në Shtetet e Bashkuara. Ëndrra e tyre është që..

31.05.20 07:25 |

Çmime për muzikantë të rinj bullgarë nga International Music Competition

Çmimin e parë në kategorinë “Ekzekutime Solo” të Konkursit të XI Ndërkombëtar International Music Competition, që u zhvillua në Beograd të Serbisë e fitoi Simeon Bozhillovi. Ai është nxënës në klasën e 10-të të Shkollës së Mesme “Sava Doproplodni” në..

02.04.20 10:21 |
Pianisti Nikollaj Dimitrov

Pianisti Nikollaj Dimitrov fitoi dekoratë ndërkombëtare

Pianisti i ri nga qyteti Ruse Nikollaj Dimitrov mori një çmim ndërkombëtar për kompozim. Studenti 18-vjeçar i “Prince Claus Conservatoire” në Groningen të Holandës mori pjesë në konkursin ndërkombëtar „Artistes en Herbe“ në Luksemburg në..

18.03.20 11:24 |

ppIANISSIMO' 2017 – muzika e shekullit XX e deri në ditët tona

24 mars është data në të cilën hapet edicioni i X i Festivalit Ndërkombëtar të Muzikës Bashkëkohore për Piano ppIANISSIMO . Ai organizohet nga fondacioni me të njëjtin emër. Themeluese është profesoresha Stella Dimitrova-Majstorova – drejtoreshë..

24.03.17 14:54 |

Pavlina Dokovska: Pedagogu është i detyruar të formojë personalitete – njerëz të lumtur, bujarë dhe të mirë

Madje të provohemi, ka pak të ngjarë të gjejmë fjalët më të përshtatshme, që të përshkruajmë shkurtimisht rëndësinë e asaj, që bën Pavlina Dokovska dekada me radhë. Bullgarja jep koncerte dhe incizon disqe, udhëheq klasa mjeshtri dhe merr pjesë..

08.03.17 09:15 |

Evgenija Radosllavova: Me frymëzim dhe këmbëngulje njeriu mund të arrijë gjithçka

Evgenija Radosllavova është një ekzekutuese e cila jep koncerte të shumta. Bullgaria, Gjermani a, Hungaria, Tunizia, Izraeli janë vetëm një pjesë prej vendeve, në të cilat doli në skenë si soliste ose si pjesë e formacioneve të ndryshme të muzikës..

05.02.17 15:15 |
Всички новини: днес | вчера