Eмисия новини
от 19.00 часа

Të ardhurat mesatare të bullgarëve u rritën deri në 2006 leva (1025 euro)

Të ardhurat mesatare për anëtar të familjes në tremujorin e parë të vitit 2022 ishin 2006 leva (1025 euro)dhe u rritën me 9.6 për qind krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit 2021, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave...

16.05.22 16:08 |

Kejsi Angellova e braktis karrierën e saj televizive në Nju Jork për të kultivuar tartuf në Bullgari

Bota dinamike e televizionit përballë jetës së thjeshtë dhe të afërt me idilin natyral. Përpara 15 vjetëve Kejsi Angellova nga Nju Jorku vendos në të dy anët e peshores jetën e saj të atëhershme dhe një mundësi shumë të paqartë dhe të largët,..

16.01.22 14:15 |

StrEAT Fest në Sofje do të kënaqë njohësit e ushqimit

Sot dhe nesër në Sofje mbahet edicioni i pestë i StrEAT Fest. Organizatorët u premtojnë njohësve të ushqimit dhe pijeve një kënaqësi të jashtëzakonshme, por gjithashtu i paralajmërojnë ata të veshin këpucë të rehatshme, sepse kënaqësia nga ushqimi do të..

05.06.21 05:25 |

“Ushqeje shpirtin, që të të dëgjojë” - një ekspozitë me befasi të shumta në Muzeun Historik Rajonal në Sofje

Cilat kanë qenë zakonet e të ngrënit të kryeqytetasve në të kaluarën e largët? Çfarë ndikimi kanë kulturat e huaja në menynë tradicionale bullgare pas Çlirimit? Kur shfaqen lokalet për një ngrënie të shpejt publike? Përgjigjen e këtyre pyetjeve si dhe të..

09.11.20 07:05 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера