Eмисия новини
от 00.00 часа

Tregojnë skica të hershme të Kristos në qytetin Varna

Piktura mësimore dhe piktura me bojëra uji të piktorit me famë botërore me prejardhje bullgare Kristo janë të ekspozuara në Galerinë Artistike të Qytetit në Varna. Krijimet janë nga koha kur Hristo Javashev ka mësuar në Akademinë Kombëtare Artistike. Në..

09.08.20 06:10 |

Fëmijë bullgarë me dekorata nga një konkurs në Indi

Binjakët 9-vjeçar Marina dhe Nikolla Kacarski nga shkolla e arteve “Kolorit” në qytetin e Plevenit, Bullgari Veriore, morën dekoratën e madhe të konkursit ndërkombëtar me moto: “Lufta kundër Covid-19 - 2020”, bëri të ditur udhëheqësja e shkollës Maja..

30.05.20 06:15 |

Të larmishme dhe të ndryshme, ashtu si vetë jeta, janë krijimet e Dimitar Taushanskit

Krijimet e Dimitar Taushanskit janë të larmishme dhe të ndryshme ashtu siç është dhe jeta jonë – një çiltërsi, në të cilën secili mund të zbulojë jetën e vet. Ato janë dhe optimiste por dhe të mjera, tregojnë përulësinë por dhe guximin, tregojnë bukurinë..

26.03.20 11:00 |

Fotografi dhe vizatime nga Asambletë Ndërkombëtare të Fëmijëve në Bullgari prezantohen në një ekspozitë

Në Shtëpinë e Kulturës “Sredec” në Sofje u rregullua një ekspozitë kushtuar përvjetorit të 40-të të Asamblesë së parë Ndërkombëtare të Fëmijëve “Flamuri i Paqes”. Në të prezantohen fotografi dhe vizatime fëmijësh që ruhen në fondin e asamblesë...

17.11.19 09:15 |
Portretet e gjeneralit Nikolla Bakërxhiev dhe të bashkëshortes së tij, piktor Boris Mitov

Galeria “Njuans” me një udhëtim në kohë

Deri më 7 shkurt galeria e kryeqytetit “Njuans” propozon një zgjedhje interesante dhe të vlefshme prej krijimeve. Në të janë treguar si krijime të klasikëve ashtu dhe të talenteve modern nga brezat e ndryshme. Në udhëtim përmes kohës na fton ekipi i..

02.01.17 11:35 |
Всички новини: днес | вчера