Eмисия новини
от 22.00 часа
Prof. Radka Argirova

Prof. Radka Argirova: Piku i Omikronit është deri në 2 javë

Masat shumë më të rrepta dhe një bllokim i mundshëm do të jenë në përputhje me planin e ri kombëtar për të luftuar pandeminë Covid-19. Kështu tha për BNT virologia Prof. Radka Argirova, këshilltare e kryeministrit për pandeminë Covid-19. Lidhur me..

20.01.22 19:43 |

Në Sofje Komisioneri i BE -së Timmermans premtoi një tranzicion të drejtë energjie

Hapi i parë i vërtetë në rrugën drejt tranzicionit të gjelbër të Bullgarisë është Plani Kombëtar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë, tha Kryeministri Stefan Janev në forumin “Tranzicioni i Gjelbër - Zgjidhjet dhe Sfidat për Bullgarinë", në të..

15.10.21 12:39 |

Bullgaria do të negociojë me BE-në për mbylljen e minierave të qymyrit deri në vitin 2040

Plani i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë së Qeverisë përcakton dy data për mbylljen e termocentraleve me qymyr - 2038 ose 2040, tha kryeministri në detyrë Stefan Janev. “Mekanizmi për fiksimin e kësaj date nuk është sqaruar ende, bazuar në..

14.10.21 14:12 |

Vetëm Bullgaria dhe Holanda nuk paraqitën plane për rimëkëmbje

Ministrat e ekonomisë dhe financave të BE-së u dhënë dritën jeshile planeve të rimëkëmbjes dhe qëndrueshmërisë të 12 vendeve anëtare të BE-së. Ata do të marrin grante dhe hua deri në 13 për qind nga financimi i parashikuar. Ndër ta nuk figurojnë..

13.07.21 15:37 |
Stojço Kacarov

Po hartohet një plan për t’iu kundërvënë valës tjetër të Covid-19

Ministria e Shëndetësisë po harton një plan gjithëpërfshirës për t’iu kundërvënë valës tjetër të Covid-19. Kjo u njoftua nga Ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov. Plani do të përfshijë investime në sistem, indikatorë kur dhe në cilët tregues..

01.07.21 15:10 |

Plani i Qëndrueshmërisë dhe Zhvillimit i Bullgarisë duhet të rishikohet

Plani i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë duhet të rishikohet, tha Presidenti Rumen Radev para gazetarëve në Bruksel, ku ai po merr pjesë në një takim të Këshillit Evropian. Sipas tij, ky është vlerësimi i Brukselit dhe qeveria e përkohshme po punon..

25.05.21 19:32 |
Atanas Pekanov

Rishikimi i Planit për Rindërtimin e Bullgarisë po vazhdon

Plani i Rimëkëmbjes nuk është aq ambicioz sa duhet. Ne po punojmë për ta përmirësuar atë në mënyrë që të mund të dorëzohet, tha paraBNT Zëvendës Kryeministri për Menaxhimin e Fondeve të BE Atanas Pekanov. “Ka çështje të hapura, d.m.th...

20.05.21 12:17 |
Georgi Ganev

Nuk ka asnjë pengesë qeveria të dërgojë Planin e Rimëkëmbjes në BE

Vendimi nëse të dërgohet Plani për Rimëkëmbjen e Bullgarisë pas pandemisë në Komisionin Evropian ose të vonohet pas 30 prillit varet nga qeveria. Ky dërgim nuk është i kufizuar nga moratoriumi i vendosur nga parlamenti mbi punën e kabinetit, tha..

27.04.21 13:33 |

Epidemisë do t’i jepet fund këtë vit, nëse ndjekim planin e vaksinimit

Nëse ruhet shkalla aktuale e vaksinimit, fundi i epidemisë Covid-19 do të ndodhë në mes të vitit të ardhshëm, kur 70 për qind e bullgarëve do të kalonin sëmundjen. Këtë e parashikoi para BNR Prof. Ognjan Kunçev nga Instituti i Matematikës dhe..

09.03.21 09:57 |

Minierat e qymyrit do të zëvendësohen me furnizime të hidrogjenit

Bullgaria do të ndërtojë mbi 200 km tubacionet e gazit me vlerë 250 milion euro në Minierat “Marica-lindje” sipas një plani të ripërtërirë kombëtar të rimëkëmbjes. Në kuadrin e tij vendi do të marrë paratë e BE për zhvillimin e qëndrueshëm...

17.02.21 11:47 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР