Eмисия новини
от часа

Darija Stojanova është ambasadorja e “Monedhës së Artë” në shkollat e botës

10-vjeçarja Darija Stojanova nga Varna performoi shkëlqyeshëm me këngën "Ciao Evropa" /”Përshëndetje, Evropa/, e cila ishte në krye në klasifikimin e përkohshëm në festivalin e muzikës për fëmijë "Monedha e Artë", që u mbajt në Bolonjë të Italisë. E..

04.12.23 15:51 |
Fototja është dorëzuar nga organizatorët

Kampionati botëror i kanotazhit për të rinj nën 23 vjeç fillon në Plovdiv

Nga 19 deri më 23 korrik, qyteti i Plovdivit do të presë Kampionatin Botëror të Kanotazhit për meshkuj dhe femra deri në 23 vjeç. Tre varka bullgare u kualifikuan për pjesëmarrje në kampionatin e planetit. Më shumë se 1200 vozitës nga 49 vende do..

19.07.23 05:15 |

“Ne jemi Toka” - një bisedë vizuale dhe pasqyrë për planetin tonë

“Njeriu është bërë një faktor aktiv planetar, ndikimi i të cilit në mjedis dhe natyrë është i krahasueshëm me një ndikim meteori ose një katastrofë hapësinore globale”, tha për BNR disa kohë më parë Elena Tillova, eksperte në Organizatën “Ballkan..

24.04.23 13:32 |

Uji si e drejta e njeriut - BE-ja paraqet një plan ambicioz veprimi në OKB

Uji zë mbi 70 për qind të sipërfaqes së planetit. Dhe megjithëse jetojmë me ndjenjën se ky është një burim i pashtershëm, sipas të dhënave të OKB-së, vetëm 1 milion njerëz në Evropë nuk kanë akses në një burim të sigurt uji. 8 milionë ende nuk kanë..

21.03.23 13:09 |
Observatori Kombëtar Astronomik “Nikollaj Kopernik” në Varnë

Planetarium digjital me softuer amerikano-rus në Varna

Një planetarium i ri digjital me softuer amerikano-rus u demonstrua në Observatorin Kombëtar Astronomik “Nikollaj Kopernik” në Varna përpara gazetarëve dhe nxënësve të klasës së parë, njoftoi BNR Varna. Turistët dhe nxënësit do të kenë..

19.05.22 15:10 |
Ilina Perianova

Në sfondin e ndryshimeve klimatike, lufta është gjëja e fundit që i nevojitet planetit tonë të torturuar

Asgjë, absolutisht asgjë nuk e justifikon këtë agresion, këto vrasje të njerëzve të pafajshëm!” – është kategorike regjisorja e re Ilina Perianova. Ajo ishte ndër pjesëmarrësit në protestën para Institutit të Kulturës Ruse në Sofje, ku rusët që..

16.03.22 07:15 |

Një bullgar zbuloi një ekzoplanet të ri

Një bullgar zbuloi një ekzoplanet të ri të afërt. Ekzoplaneti shkëmbor Gliese 486b ndodhet vetëm 26 vjet dritë larg nga Toka dhe është i përshtatshëm për analizë. Zbulimi u botua në revistën prestigjioze Science dhe autori kryesor është Dr. Trifon..

05.03.21 12:35 |

“Të larguar, por më afër” – Festivali i Dhjetë i Shkencës në Sofje

Cilat janë mitet dhe cilat janë të vërtetat në të ushqyerit? Për lojën e gjeneve dhe si të plakemi më me ngadalë? Cilat janë sfidat  përpara intelektit artificial? Çfarë gjëje të përbashkët kanë fizika dhe muzika? Përgjigjet e këtyre pyetjeve..

26.09.20 07:00 |

Ku mund të zbulojmë Kozmosin në Bullgari

Në botën e sotme njerëzit sikur e humbën lidhjen me yjet dhe pak janë ata, të cilët mund të dallojnë në qiellin e natës edhe yllësit më të njohura. Mirëpo ka edhe të tillë, të cilët dëshirojnë të mësojnë më shumë për planetët dhe yjet, të zbulojnë..

08.03.20 09:00 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна