Eмисия новини
от 04.00 часа
Observatori Kombëtar Astronomik “Nikollaj Kopernik” në Varnë

Planetarium digjital me softuer amerikano-rus në Varna

Një planetarium i ri digjital me softuer amerikano-rus u demonstrua në Observatorin Kombëtar Astronomik “Nikollaj Kopernik” në Varna përpara gazetarëve dhe nxënësve të klasës së parë, njoftoi BNR Varna. Turistët dhe nxënësit do të kenë..

19.05.22 15:10 |

Planetariumet bullgare ofrojnë një shëtitje të imagjinatës në hapësirën kozmike

Udhëtime në kohë dhe në hapësirë me shpejtësinë e dritës dhe me imagjinatën tonë - këtë e ofrojnë planetariumet në Bullgari . Më i madhi tek ne gjendet në qytetin Smoljan. Ai hap dyer për herë të parë gjatë vitit 1975. Është i pajisur me një sallë..

13.03.22 07:15 |

Ku mund të zbulojmë Kozmosin në Bullgari

Në botën e sotme njerëzit sikur e humbën lidhjen me yjet dhe pak janë ata, të cilët mund të dallojnë në qiellin e natës edhe yllësit më të njohura. Mirëpo ka edhe të tillë, të cilët dëshirojnë të mësojnë më shumë për planetët dhe yjet, të zbulojnë..

08.03.20 09:00 |

Modernizohen observatorët astronomikë në Bullgari

Ministri i arsimit dhe i shkencës Krasimir Vëllçev shpalli, se dikasteri i tij siguroi mjete për modernizimin e observatorëve astronomikë dhe planetariumeve në Bullgari. Ministri shpreson, që mjetet do të arrijnë për të gjithë observatorët dhe planetariumet..

28.01.20 15:33 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера