Eмисия новини
от 18.00 часа

Një platformë e ardhshme do të afrojë shkencën dhe biznesin

Shkenca bullgare është në një nivel të lartë dhe ka se çfarë t’u propozojë si investitorëve kombëtarë, kështu dhe investitorëve të huaj. Por, që të mund t’i tërheqë, ajo ka nevojë prej një transferimi efektiv të teknologjive. Por, a janë krijuar kushte,..

16.04.21 07:15 |

Dhjetëra bullgarë janë të përfshirë në mashtrim në internet pa dyshuar atë

Mashtruesit përfshijnë dhjetëra Bullgarë në mashtrime në Internet përmes platformave të tregtisë së lirë. Numrat e tyre të telefonit regjistrohen në aplikacione të njohura të bisedave, përmes të cilave autorët e krimeve kontaktojnë viktimat e tyre...

13.03.21 09:35 |

Përpunim i suksesshëm bullgar i një dhome të mësimit

Fjala e vjetër bullgare “vedam”, e cila do të thotë “di” qëndron  në themel të emërtimit të njërit prej punimeve interesante të një dhome virtuale të mësimit. Ai quhet VEDAMO dhe është i krijuar krejtësisht prej një ekipi bullgar gjatë vitit 2013. Platforma..

21.02.21 07:10 |

Një platformë do të sigurojë akses tek shkollat e larta bullgare

Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev ia propozoi qeverisë Programin Kombëtar “Popullarizimi i arsimit të lartë bullgar dhe lehtësimi i aplikimit të personave me prejardhje bullgare, që banojnë jashtë shtetit.” Nëpërmjet platformës elektronike..

02.02.21 12:22 |

Kujtesa vizuale e Bullgarisë е shekullit të 20-të në një platformë të re

Thonë se një fotografi flet më shumë prej qindra fjalëve. Prandaj interesi ndaj fotografive bardh e zi nga e kaluara është kaq i madh  dhe gjithmonë shkakton emocion. Dhe çfarë të themi kur bëhet fjalë  për fotografi nga një e kaluar e afërt, që..

26.11.20 06:15 |

Bosi i bixhozit Vasill Bozhkov krijoi platformën e qytetarëve “Vera Bullgare”

Bosi i lojërave të fatit Vasill Boxhkov i cili fshihet në Dubaj shpalli në Facebook se krijon platformën e qytetarëve “Vera Bullgare”. Ideja është që kjo platformë të kthehet në parti dhe të marrë pjesë në zgjedhjet parlamentare. “Në kushtet e..

22.10.20 11:37 |
Pllamen Rusev

OKB-ja zgjodhi një platformë bullgare për forumin e vet vjetor

Për herë të parë në historinë e vet 75 vjeçare OKB-ja, Asambleja e Përgjithshme dhe aktivitetet që e shoqërojnë në nivel të lartë do të zhvillohen në mënyrë virtuale. Për këtë qëllim OKB-ja zgjodhi platformën elektronike TheVirtual.Show ,..

08.09.20 16:19 |

Platforma "Bulgaria wants you" do të punojë për kthimin e bullgarëve nga jashtë

Platforma "Bulgaria wants you" ka për qëllim të tërheqë bullgarët të kthehen nga jashtë. Pasi ajo u përkthye edhe në anglisht prej saj mund të përfitojnë edhe të huaj që dëshirojnë të vendosen në Bullgari. Platforma do të sigurojë informacion për..

15.07.20 14:18 |

Një platformë online u ndihmon bullgarëve të vegjël jashtë shtetit të mësojnë gjuhën e tyre amtare

Në sajë të një platforme online fëmijët bullgarë, të cilët jetojnë jashtë shtetit do të mund të mësojnë gjuhën bullgare në shtëpi. Pavarësisht se në cilin vend jeton, secili do të mund të mësojë në sajtin e akademisë së gjuhës bullgare "Srichka".  Me..

05.10.19 08:50 |
Всички новини: днес | вчера