Eмисия новини
от 21.00 часа

E majta insiston që kryeministri të prezantojë politikën e ardhshme ndaj Maqedonisë së Veriut

Zëvendës kryeministrat Ekaterina Zaharieva dhe Krasimir Karakaçanov do të diskutojnë në parlament mbi politikën ndaj Maqedonisë së Veriut. Shumica hodhi poshtë propozimin e së majtës që në sallë të diskutojë Kryeministri Bojko Borisov. Sipas..

18.11.20 10:40 |
Caribrod

Për bullgarët në Serbi

Ditët 6-8 nëntor 1920 shënojnë mbase një nga faqet më të errëta në historinë bullgare. Tamam përpara 100 vjetëve, ushtritë serbe pushtojnë rajonet Caribrod, Bosilegrad dhe Strumica, sipas Traktatit të Neuilly nga viti 1919, të firmosur në fund të..

06.11.20 07:10 |

Pse një holandez dëshiron ndryshim të rendit politik në Bullgari?

Në qoftë se një milion bullgarë bashkohen rreth prioriteteve kryesore për zhvillimin e vendit të vet, në skenën politike do të dalin profesionistë, të cilët të punojnë për kauzën “Bullgaria”. Në këtë beson holandezi Patrick Smithuis , i cili që nga..

21.10.20 12:09 |
Allbena Azmanova

Reformat duhet të realizohen nga forcat politike

“Të gjitha forcat politike e krijuan këtë sistem plotë korrupsion dhe arbitraritet”, tha para BNR Allbena Azmanova pedagoge e teorisë politike në Bruksel. 73 shkencëtarë bullgarë nga 60 universitete në 12 shtete nënshkruan një letër të hapur në..

22.09.20 10:37 |
Ivan Bregov

Prokuroria duhet të raportojë për punën e kryer

“Teza se prokuroria duhet të ketë statusin e pavarësisë si gjyqi është e gabuar” tha para BNR Ivan Bregov nga Programi Ligjor i Institutit të Ekonomisë së Tregut. Sipas tij si një mjet për realizimin e politikës ndëshkimore prokuroria duhet të..

21.09.20 11:36 |

Materialet komprometuese si lojë politike ose normë e sjelljes?!

Javët e funti jeta politike në vend sikur zhvillohet rreth materialeve komprometuese për figurat kryesore politike. Format ndryshohen – nga incizime të bisedimeve, përmes fotografive që vizualizojnë momente intime nga jeta e politikanëve,..

06.07.20 12:58 |
Sende antike nga Muzeu “Vasill Bozhkov”​

Analizues: Biznes në politikë ose politikë në biznes

Në fillim të qershorit biznesmeni VasillBozhkov i cili fshihet në Dubaj sepse kundër tij prokuroria e specializuar bullgare ngriti dhjetëra akuza, shpalli se do të hyjë në politikën bullgare. Para dy ditësh në Facebook ai lajmëroi, se..

16.06.20 15:05 |

Qeveria vazhdon të gëzojë një përkrahje të madhe politike

Epidemia e Codid-19 rezultoi në një rritje të besimit në qeveri me 5-7%, kurse në gjyqësor dhe në Kuvendin Popullor – 6-7%, tregon studimi sociologjik i agjencisë “MarketLinks”. Përkrahja për partinë qeverisëse GERB shënon një rritje të..

12.06.20 09:48 |

Situata politike në Bullgari dhe mesazhi ndaj botës

Gjatë 30 viteve të fundit Bullgaria kaloi përmes një sërë sprovave në plan shoqëror, politik dhe social. Kjo ndikoi ndjeshëm mbi qëndrimet e shoqërisë ndaj temave të rëndësishme, të cilat i përkasin rendit të ditës dhe së ardhmes së vendit. Në qoftë se..

03.02.20 16:57 |

2019-ta – një vit i proceseve kontradiktore të brendshme politike

Viti 2019 do të mbahet mend si një vit i proceseve të vështira, të tensionuara kontradiktore në lëmin e politikës së brendshme të Bullgarisë. Rreth zgjedhjeve evropiane në fund të muajit maj autoritetet në pushtet u akuzuan se përfaqësues të tyre..

27.12.19 15:24 |
Всички новини: днес | вчера